Apreciat si folosit cu succes de peste 2000 de ani in Polinezia, China, India si in alte parti ale lumii, Noni, este un fruct tropical cu proprietati extraordinare si benefice asupra sanatatii umane. In medicina traditionala polineziana, a fost folosit pentru multe afectiuni de sanatate, cum ar fi constipatie, diaree, inflamarea pielii, infectie si afte bucale. In stare naturala, acesta este foarte amar si are un gust si miros neplacut, astfel ca nu se poate consuma ca atare. Ca sa poata fi consumat, producatorii de astazi, au reusit prepararea unui suc din fructe de noni, care pastreaza nealterate toate substantele bioactive.
Sucul de noni este obtinut din fructele unei plante vesnic verzi, numita noni (sub denumirea stiintifica Morinda Citrofolia, un arbore din familia cafelei, Rubiaceae) cunoscuta si sub numele de dud indian care se gaseste in zonele subtropicale respectiv la tropice. Un fruct Noni poate ajunge sa cantareasca pana la 1kg, asemenea unei nuci de cocos sau unui pepene galben, iar culoarea acestuia poate varia de la alb pana la verde sau galben.
Numeroase persoane din intreaga lume, inclusiv expertii din domeniul sanatatii au marturisit beneficiile uimitoare care imbunatatesc starea de sanatatea prin consumul de suc noni: proprietati anticancer – astfel sucul de noni are abilitatea de a lupa impotriva cancerului, prin impiedicarea raspandirii tesutului canceros; normalizeaza tensiunea arteriala; este de ajutor in anemie, fiind bogat in acid folic si fier; regleaza nivelul colesterolului; intretine sanatatea cardiovasculara; relaxeaza muschii; scade problemele de memorie; combate acneea (datorita proprietatilor antibacteriene si antiinflamatorii) si regleaza nivelul glicemiei ajutand astfel la prevenirea diabetului.
In plus, acesta ofera si o gama impresionanta de vitamine sanatoase, minerale si alti fitonutrienti. Vitaminele continute de sucul de noni includ: vitamina B1 (tiamina), vitamina B2 (riboflavina), vitamina B3 (niacina), Vitamina B5 (acid pantotenic), vitamina B6, vitamina B12, vitamina C (acid ascorbic), acid folic, vitamina E (alfa tocoferol) si beta-caroten. Iar mineralele prezente sunt calciu, potasiu, magneziu, fier si fosfor. La acestea se adauga si un continut ridicat de antioxidanti naturali care anihileaza radicalii liberi din organism, responsabili de procesele de imbatranire.
In afara de avantajele enumerate mai sus, sucul de noni ajuta la imbunatatirea starii de spirit prin stimularea productiei de serotonina, prevenind si starea de anxietate si depresie. Toate aceste castiguri de sanatate fac din sucul noni un remediu puternic pentru corpul uman.