Cafea Bio
Cafeaua este o bautura de culoare neagra ce contine care se obtine din boabe de cafea prajite si macinate, cu miros imbietor, gustoasa si savuroasa.
Se cunosc mai multe specii de arbori de cafea. Doar 4 specii sunt, insa, considerate de o important deosebita.
Sa incepem cu: Cafeaua Arabica
Cafeaua Arabica este cel mai apreciat si mai raspandit arbore de cafea. Acest arbore de cafea furnizeaza astazi aproximativ 75-80% din productia mondiala de cafea. Boabele de cafea ale acestui arbust se disting prin aspectul lor atragator si forma alungita, prin suprafata neteda si lucioasa de culoare verzuie. Calitatea cafelei Arabica este in general excelenta.
Un alt tip de cafea este: Cafeaua Robusta
Aceasta specie creste mai rapid si este mult mai rezistenta la intemperii si boli, comparativ cu specia Arabica. Boabele de cafea Robusta sunt colorate in brun deschis si au o forma neregulata. Calitatea cafelei provenita de la acest arbust este medie, gustul fiind intepator si amar. Poate este o specie nu foarte agreata.
Ar fi apoi: Cafeaua Liberica
Cafeaua Liberica are de asemenea o crestere rapida si o rezistenta buna la intemperii si boli. Boabele sunt de dimensiune medie, aplatizate si foarte neregulate, adesea deformate. Culoarea acestora este de la bruna la galbena. Calitatea acestui tip de cafea este mediocra, deasemenea nu foarte apreciata.
Si nu in ultimul rand, este: Cafeaua Maragogype
Acest arbore de cafea a fost descoperit in vecinatatea orasului Maragogype, statul Bahia din Brazilia. Exceptand dimensiunile boabelor, el a pastrat caracterele speciei Arabica, in general, randamentul acestui arbust este totusi inferior. Boabele de cafea ale acestui arbust sunt de calitate superioara si medie, iar culoarea lor este verzuie.
Ceea ce, poate, nu stiati despre cafea!
- Cafeaua decofeinizata poate cauza o crestere a LDL-colesterolului (fractiunea rea a colesterolului) prin cresterea unui tip de grasime din sange legata de sindromul metabolic, sugereaza un nou studiu efectuat in America.
- Cafeaua cea mai scumpa si rara se numeste Kopi Luwak si se obtine din excrementele unei specii de maimute. Mai exact maimuta mananca boabele unui anumit tip de arbore care sunt supuse unui interesant proces de transformare in laboratorul digestiv al animalului.
- O ceasca de cafea fiarta are aproximativ 115 miligrame de cafeina, un expresso (filtru) aproape 80 miligrame, in timp ce o cafea instant 65 miligrame de cafeina. Cafeaua decofeinizata nu este in totalitate fara cafeina, continand de fapt 3 miligrame de cafeina.
- Cofeina mareste puterea aspirinei si a altor calmante, acesta fiind motivul pentru care se regaseste in unele medicamente.
- Femeile care beau mai mult de 2 cesti de cafea pe zi prezinta un risc crescut de osteoporoza. Totusi acest fapt poate fi compensat band lapte sau iaurt pentru a inlocui pierderile de calciu.
Asadar, consumati si savurati delicioasele cafele pe care le gasiti pe site-ul nostru, ca sa va bucurati din plin de SANATATE LA SUPERLATIV !