Paste Fainoase Bio & Paste Integrale
Pastele fainoase....bune, delicioase, gustoase! Doar atentie cum si cat consumati.
Pastele fainoase sunt un produs alimentar obtinut prin uscarea aluatului nedospit de faina cu apa la care se poate adauga de asemenea si sare sau oua. Pastele colorate pot contine si zarzavaturi sau legume precum pastele verzui contin spanac sau pastele rotiatice rosii. Pastele fainoase sunt taiate in diferite forme si marimi. Faina din care se obtin pastele in Europa este in general cea de grau dar an Asia adesea se fabrica din faina de orez, soia, hrisca etc.
Principalul component al pastelor fainoase il constituie carbohidratii si in mica parte proteinele (13%) si grasimile (1,5%). Pastele de asemenea mai conțin vitamine din grupa B-urilor iar pastele care contin zarzavaturi, legume sau cele umplute cu carne sau branză (exemplu: raviolli) pot avea valori nutritive mai complexe depinzand de produsul care le-a fost adaugat.
Valoarea energetica a pastelor este de 370 kcal (1546,6 kJ) la 100 g.
Partea buna in consumul de paste este ca sunt slabe in grasimi saturate si colesterol si ca sunt o sursa buna de tiamina, folati, seleniu si mangan. Efectele sale asupra sanatatii si fizicului nostru depind de tipul de paste fainoase consumate. In general, sunt bune, dar depinde cum le gatesti si cat de mult mananci.
Diferenta intre pastele fainoase normale si cele din cereale integrale
Pastele al dente din cereale integrale sunt mai bogate in fibre, vitamine, minerale si acizi grasi esentiali. Se absorb usor in sistemul circulator si nu provoaca o ridicare brusca de glicemie. Astfel ca aportul marit de nutrienti, absorbtia treptata si cantitatea de fibre, fac ca pastele integrale sa fie recomandate pentru a proteja impotriva rezistentei insulinice, constipatiei, diabetului de tip 2 sau bolilor de inima.
Mai mult, oamenii care mananca paste integrale au cu 37% mai putin riscul de a dezvolta sindromul metabolic, care duce la diabet. Iar colesterolul si tensiunea ridicate se echilibreaza cum trebuie.
In plus, cercetarile au mai aratat ca persoanele care consuma produse pe baza de cereale integrale au o greutate mai mica decat cei care nu mananca. Deci sunt recomandate si-n curele de slabire!
Asadar, consumati si folositi pastele fainoase pe care le gasiti pe site-ul nostru, ca sa va bucurati din plin de SANATATE LA SUPERLATIV !