Specialitate de paste din faina integrala de grau spelta de calitate premium, in forma de patrate ondulate. Sunt o versiune sanatoasa, fara oua, a pastelor traditionale italiene si se pot integra usor in diverse salate, ca garnitura sau in diferite alte preparate culinare. Timp de fierbere: 6-8 minute.
Graul spelta (Triticum aestivum ssp. spelta) este o specie hexaploida de grau cultivata inca din epoca bronzului, mai ales de catre popoarele germanice. Se pare ca a rezultat initial prin hibridare dintr-o specie tetraploida cultivata de grau, precum graul emmer si o specie salbatica diploida cunoscuta sub numele de iarba-caprei (Aegilops tauschii), dar unele soiuri tarzii din Europa, aparute acum 8000 de ani, pot fi rezultatul unei a doua hibridizari dintre graul emmer si o varianta a graului spelta pentru paine. Are bobul sticlos ce ramane ?imbracat? in palee dupa treierat si rezistent la ger si boli. Desi are un continut ridicat de gluten, graul spelta este usor digerabil datorita proteinelor pe care le contine si datorita structurii amidonului sau. Substantele nutritive din graul spelta au o solvabilitate rapida in apa, de aceea sunt asimilate mai usor iar procesul de digerare este mai putin intens. Faina obtinuta din graul spelta este de foarte buna calitate pentru brutarii, nefiind necesara adaugarea de substante ameliorante.
Ingrediente:
faina integrala de grau spelta*, apa. *ingrediaent din agricultura ecologica.
Valori nutritionale/100g
Energie: 1459kJ / 344kcal;
Proteine: 12g;
Grasimi: 1.5g din care acizi grasi saturati: 0.2g;
Carbohidrati: 67g, din care zaharuri: 1.7g;
Fibre: 6.5g;
Sare: 0g.