Caracteristici: produs bio
Gramaj: 250g
Descriere produs: Cafea arabica cu scortisoara cu aroma de caramel face parte alaturi de Cafea cu cacao din gama de cafea bio macinata Probios, perfecta pentru clipele calde din anotimpul rece! Incercati toate mixurile de cafea Probios: Cafea cu ginseng, Cafea cu canepa, Cafea cu cafea verde, Cafea cu cacao si 100% Cafea arabica
Cafeaua utilizată in aceste amestecuri provine dintr-o comunitate mica de indieni nativi din America Centrala – Sierra Nevada, Santa Marta in Colombia. Fermierii fac parte dintr-un proiect social care pastreaza triburile native si sporește patrimoniul lor cultural ai spiritual.
Fermierii obtin un pret echitabil si stabil pentru cafeaua cultivata si recoltata, amestecurile fiind apoi preparate în Italia, prajite si ambalate. Ambalajul este prevazut cu micro-orificii pe partea din spate, care permit aromei sa iasa in mod spontan in cantitati mici, fara a schimba caracteristicile organoleptice. Orificiile faciliteaza evolutia naturala si rafinamentul gustului amestecului.
Beneficii:
Cafeaua organica (ecologica) este cultivata fara folosirea pesticidelor si a ingrasamintelor chimice. Pentru a fi certificata drept cafea organica ea trebuie procesata in conditii ecologice.
Efectul cafelei se bazeaza pe cofeina – o substanta care este un stimulent puternic al sistemului nostru nervos central si in acelasi timp un stimulent al inimii.
Cofeina mareste tonusul muscular, mareste acuitatea simturilor, intensifica circulatia cerebrala, creste frecventa cardiaca.
De aici vin toate utilizarile “terapeutice” ale cafelei, care este capabila pe termen scurt sa ne mobilizeze energiile, sa ne scoata din starea de apatie sau somnolenta. Substantele amare, continute de cafea, sunt un stimulent digestiv remarcabil.
Ingrediente: 89% cafea arabica* prajita, zahar de trestie*, scortisoara* pulbere 2%, aroma de caramel. * ingrediente provenite din Agricultura Ecologica
Origine: Agricultura ecologica non UE
Certificare: IT-BIO-014
Alergeni: Poate contine urme de cereale care contin gluten: grau, secara, orz, ovaz, spelta, grau Khorasan Kamut
Conditii de pastrare si consum: a se pastra intr-un loc uscat si racoros. Dupa deschidere este recomandat sa se pastreze intr-un recipient inchis ermetic si se va consuma in 6 luni.
Termen valabilitate: 23 de luni de la producere