Matcha este o forma speciala de ceai verde care insemana literalmente “ceai praf”. Diferenta majora pe care o are spre desosebire de un ceai verde traditional este ca la ceaiul matcha bem frunzele reale, care au fost maruntite si transformate in praf.
Bautura care si-a facut loc in alimentatia si dieta oamenilor isi are originea in China. Cu toate acestea in prezent cea mai mare parte a productiei de ceai matcha provine din Japonia. In ultima perioada ceaiul de Matcha a castigat popularitate in toata lumea, mai ales in Europa si SUA. In Romania bautura incepe sa fie tot mai apreciata datorita beneficiilor sale asupra sanatatii si pentru propietatile deosebite pe care le are.
Beneficiile ceaiului Matcha
Intareste sistemul imunitar
Ajuta la reducerea stresului
Stimuleaza mintea si relaxeaza corpul
Ajuta la prevenirea cancerului, infectiilor si cariilor
Ajuta la mentinerea sanantoasa a arterelor si controlarea hipertensiunii
Ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange
Ajuta la imbunatatirea aspectului pielii si unghiilor
Ajuta la arderea grasimilor si la slabit
Inceteaza foamea si stinge setea intr-un mod complet natural
Cum se pregateste ceaiul Matcha? In mod traditional pentru pregatirea ceaiului se amesteca o lingurita de pudra matcha intr-o ceasca de apa fierbinte si cu o perie de bambus se invarte lichidul pana cand face o spuma savuroasa.
Matcha este un ceai de inalta calitate si practic asimilam frunze intregi, de acea vorbim de o sursa puternica de substante nutritive, mult mai benefice pentru sanatate decat ceaiul verde clasic.