Conceptul privind echilibrul acido-bazic în organism are la baza doua elemente:
-
terapia cu amestecul din extracte de plante, care activeaza procesele metabolice si asigura necesarul de minerale pe timpul alcalinizari
-
nutritia, avand la baza un pachet de retete care ajuta la reglarea PH-ului.
Chimistul suedez Cari Gustav Ragnar Berg este cel care a pus temelia teoriei bazice. Acesta sustinea ca 80% din hrana zilnica trebuie s-o reprezinte legumele si fructele (hrana bazica), iar 20% trebuie sa cuprinda carne, oua, nuci, cereale (hrana acida). Aceste cunostinte au fost confirmate si explicate de catre stiintele moderne care au aratat cât de des apar aceste probleme si în zilele noastre.
Astfel, cateva din aceste simptome sunt:
-
oboseala, slabiciune
-
randament scazut
-
stres ridicat
-
nervozitate, neliniste
-
predispozitie catre infectii
-
modificari la nivel cutanat
-
probleme ale parului si unghiilor
-
procese inflamatorii la nivelul pielii
-
celulita
-
stare tensionala, incordare
Pentru a ajunge la greutatea ideala trebuie sa se creeze un echilibru acido-bazic. Acesta are o influenta importanta pentru o piele frumoasa, o musculatura buna si un corp solid.
Cum functioneaza cura de alcalinizare?
Extractul de cartof realizeaza protectia mucoaselor digestive. Continutul bogat în potasiu ajuta nu numai la eliminarea surplusului de apa ci si la reglarea echilibrului acido-bazic.
Extractul de papadie regleaza datorita substantelor amare functia digestiva si procesele metabolice.
Extractul de coada calului regleaza activitatea rinichilor si protejeaza functia de reducere a aciditatii în organism. Acesta actioneaza si diuretic, având în compozitia sa sarurile minerale necesare pielii, parului si unghiilor.
Sucul bazic din sfecla rosie, telina si ridichi regleaza activitatea aparatului digestiv si are un continut bogat în provitamina A.
Cura de alcalinizare dureaza 5 zile, dar se poate prelungi pâna la 10-15 zile.
Efecte:
-
compenseaza o alimentatie nesanatoasa, expunerea la stress, oboseala
-
ajuta în procese inflamatorii aparute ca urmare a dezechilibrului acido-bazic
-
contribuie la detoxifierea organismului si revigorarea acestuia
-
reda elasticitatea pielii
Continut:
- 1 x 200 ml extract de papadie
- 1 x 200 ml extract de coada calului
- 2 x 200 ml extract de cartof
- 1 x 750 ml suc bazic din legume
- 1 pahar gradat Schoenenberger
Mod de administrare:
-
amestecul (75 ml suc bazic din legume, 40 ml cartof, 20 ml coada calului, 20 ml papadie) se va administra de doua ori pe zi, dimineata si seara, înaintea mesei
-
se vor consuma 1,5-2 litri de lichide pe zi (apa, ceai verde)
-
a se agita înainte de folosire
-
dupa desigilare, sticlele se vor pastra la frigider
-
a nu se depasi doza zilnica recomandata
-
produsele nu contin zahar, alcool, conservanti sau compusi sintetici
Produse testate de peste un milion de persoane!
Prima zi
Mic dejun:
Fructe
-
mar
-
banana
-
mango
-
frunze de roinita sau menta
-
samburi de rodie sau migdale.
Se spala fructele, se curata si se taie in bucati subtiri dupa care se amesteca si se garnisesc cu frunzele de roinita si samburii de rodie sau migdale.
Pranz:
Conopida-Cartof-Cuny
-
1 conopida mica
-
2 cartofi
-
¼ ceasca de apa
-
1 lingura de ulei
-
1 ceapa
-
1 catel de usturoi
-
1 rosie
-
sare, piper, scortisoara, coriandru, ghimbir, patrunjel
Conopida se desface in bucati mici, cartofii se curata si se taie in cubulete mici, ceapa, rosiile si usturoiul se toaca si se inabusesc in putin ulei; se adauga apa si restul de legume si se fierb 5 minute dupa care se adauga condimentele, se fierbe la foc mic si se garniseste cu patrunjel.
Cina:
Supa de rosii
-
350 g rosii pasate
-
1 ceapa mica
-
piper, paprica, sare
-
ceapa verde
-
100 ml vegeta
-
oregano, cimbru
Se taie ceapa marunt si se caleste în ulei, se adauga rosiile si Vegeta, apoi se amesteca cu mirodeniile si se garniseste cu ceapa verde taiata marunt.
A doua zi
Mic dejun:
Fructe
-
150 g capsuni
-
½ piersica coapta
-
125 g zmeura/afine sau mure
-
¼ pepene galben
-
frunzulite de menta.
Se spala fructele, se taie, pepenele se curata si se taie în bucati mici, se amesteca si se garniseste cu frunzulitele de menta.
Pranz:
Cartofi si legume coapte cu rozmarin si fulgi de migdale
-
2-3 cartofi de marime medie
-
rozmarin proaspat
-
2 linguri ulei de masline
-
1 paprica
-
1 dovlecel
-
1 lingura fulgi de migdale sare, piper
Se taie cartofii în jumatate, se ung cu ulei si se presara rozmarin dupa care se coc în cuptor la 200 grade circa 30 minute. Se spala paprica, se curata, se taie în bucatele mici, dovlecelul se spala, se taie în felii subtiri, se adauga cartofilor din cuptor si se lasa înca 10-15 minute la copt, apoi se scoate si se garniseste cu fulgii de migdale.
Cina:
Supa de dovleac (Hokkaido)
-
200 g dovleac Hokkaido
-
1 ceapa
-
¼ paprica
-
2 linguri ulei
-
2 linguri frunze de coriandru
-
1 cartof
-
200 ml zeama de legume
-
sare, piper, nucsoara
Se curata dovleacul, se spala, se taie bucatele mici, ceapa se curata, se taie, cartoful se spala si se curata. Se prajesc legumele în doua linguri de ulei pâna se înmoaie, se adauga zeama de legume si se lasa la fiert cu capac acoperit timp de 15 minute dupa care se piseaza si se presara coriandrul taiat marunt.
A treia zi
Mic dejun:
Fructe
-
¼ portocala
-
50 g struguri
-
1 kiwi
-
1 para
-
1 smochina uscata
-
miez de nuca.
Se spala fructele, se curata, se taie în bucatele mici, se amesteca si se decoreaza cu miezul de nuca.
Pranz:
Rosii umplute cu piure de cartofi
-
2 rosii
-
2 cartofi de marime mijlocie
-
1 morcov
-
1 ceapa
-
1 lingura ulei
-
sare
-
piper alb
-
nucsoara
-
busuioc
-
ghimbir
-
hrean
Se spala rosiile si se scoate miezul, se curata cartofii, se fierb si se pastreaza apa; ceapa se caleste cu o lingura de ulei, se adauga morcovul curatat si taiat în bucatele mici si se fierbe 5 minute dupa care se adauga cartofii si împreuna cu apa pastrata se paseaza. Se adauga mirodenii dupa gust. Cu amestecul obtinut se umplu rosiile si se presara busuiocul taiat marunt. Se introduce la cuptor pentru 10 minute la 180 grade.
Cina:
Supa de sfecla rosie
-
1 ceapa
-
100 g morcov
-
100 g sfecla rosie (fiarta)
-
50 g telina
-
50 g varza alba
-
100 g cartof
-
250 ml zeama de legume
-
2 linguri ulei
-
patrunjel
-
1 foaie de dafin
-
1 lingura zeama de lamâie
Ceapa se curata si se taie marunt, legumele se spala si se taie marunt, cartoful se curata si se taie în cuburi mici, patrunjelul se taie marunt. Ceapa se caleste în ulei, se adauga zeama de legume si se lasa la fiert circa 10 minute, apoi se adauga cartoful si restul legumelor si mirodeniilor si se lasa cu capac înca 15 minute la fiert. Se adauga dupa gust sare, piper si zeama de lamâie si se garniseste cu patrunjel.
A patra zi
Mic dejun:
Mere coapte cu stafide
-
1-2 mere
-
scortisoara
-
1 lingurita fulgi de migdale
-
1 lingura stafide.
Se spala merele, se elimina sâmburii si se coc în cuptor la 180 grade, se presara scortisoara, fulgii de migdale si stafidele.
Pranz:
Pastarnac prajit, broccoli, fenicul si cartofi
-
2 linguri ulei
-
1 pastrnac de marime mijlocie
-
1 broccoli
-
4 bucati fenicul
-
2-3 cartofi
-
sare
-
piper alb
-
ghimbir
-
verdeata
Cartofii se spala si se fierb în coaja. Legumele se taie în bucatele mici si se calesc în ulei cca. 7-10 minute. Se adauga mirodeniile dupa gust si se asezoneaza cu verdeata.
Cina:
Supa de dovlecel cu nuci
-
1 ceapa mica
-
1 catel de usturoi
-
2 dovlecei
-
2 cartofi
-
20 g nuci
-
sare, piper, nucsoara
-
2 linguri de ulei
-
125 ml suc de morcovi
-
apa
-
125 ml zeama de legume
Se curata ceapa, usturoiul si cartofii, dovlecelul se taie în felii subtiri, se curata nucile. Legumele se calesc în ulei, se adauga sucul de morcovi si zeama de legume si se fierbe scurt la foc moderat dupa care se paseaza, se adauga sare, piper si nucsoara dupa gust si se asezoneaza cu nuci.
A cincea zi
Mic dejun:
Compot de nectarine cu prune
-
100 g nectarine
-
120 g prune
-
50 ml suc de mere
-
scortisoara.
Se spala fructele, se scot sâmburii si se taie în bucatele mici. Se adauga cu sucul de mere si scortisoara si se fierb circa 5-7 minute.
Pranz:
Legume mexicane
-
125 g rosii cherry
-
1 ceasca boabe de porumb
-
1 paprica rosu
-
1 paprica verde
-
1 ceapa rosie
-
20 g bulion
-
1 catel de usturoi
-
1 ardei iute mic
-
2 linguri ulei
-
piper alb, sare, paprica
-
verdeata proaspata
-
3-4 cartofi
Rosiile, paprica si ardeiul iute se spala si se taie marunt, se curata ceapa si usturoiul si se taie cubulete. Se fierb cartofii. Legumele se calesc în ulei, se adauga mirodeniile dupa gust si se asezoneaza cu verdeata proaspata.
Cina:
Minestrone
-
1 paprica
-
1 catel de usturoi
-
100 g praz
-
1 ceapa
-
150 g broccoli
-
2 cartofi
-
250 ml suc de rosii
-
2 linguri de ulei piper alb
-
busuioc
Se spala legumele si se taie marunt. Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si împreuna cu prazul se calesc în ulei. Se adauga legumele si se înnabusesc cu sucul de rosii. Se adauga mirodeniile dupa gust si se garniseste cu busuiocul taiat marunt.
Alternativ
Pranz:
Frigarui la gratar
-
4 cartofi mici
-
½ dovlecel
-
50 g rosii cherry
-
4 ciuperci
-
2 cepe verzi
-
cimbru
-
rozmarin
-
busuioc
-
2 catei de usturoi
-
2 linguri de ulei
-
sare
-
piper alb
Cartofii se spala si se fierb 20 de minute, dovlecelul se taie în felii subtiri si se ruleaza, ciupercile se curata, ceapa se curata si se taie pe jumatate. Se înfig alternativ pe frigarui, se ung cu ulei si se presara mirodeniile. Pe gratar sau în cuptor se lasa circa 10 minute la copt.