Povestile corporative nu sunt diferite decat povestile de viata. Uneori coincidenta joaca un rol.
Sau, ca in cazul PEMA, o eroare de traducere.
Originea companiei a fost o patiserie si Lebküchnerei. De atunci, exista si tortul cu sos Leupoldt.
In 1950, Heinrich si Alma Leupoldt au inceput sa coaca paine integrala si pumperickel. Heinrich Leupoldt a ajuns la aceasta prin eroarea de traducere mentionata. In Sudetenland, a existat o paine de turta numita "Pumpernickel" si prin aceasta, maestrul cofetar si Lebküchner au luat la cunostinta despre vanzarea unei "fabrici de paine de turta" din Münchberg, nu departe de Weissenstadt, de un prieten din Sudetenland . El a fost surprins ca nu a mai auzit niciodata de o fabrica de paine de turta din Münchberg si cand a sosit, nu era nici o paine de turta, ci doar o paine neagra.
Heinrich Leupoldt, inventator si pionier, cumpara echipamentul din fabrica, incepe sa pompeze pompernickel si paine integrala in 1950 si alege numele PEMA pentru noul sau tip de paine. In Tibetan, cuvantul floare de lotus, simbol al puritatii, este numele perfect pentru o paine care se face fara aditivi straini.
Franz Leupoldt conduce compania pentru a treia generatie din 1960. Versat tehnic, el dezvolta automatizarea procesului de ambalare tip PEMA, sotia sa Dr. Ing. Laura Krainz-Leupoldt infiinteaz? PEMA pe piata internationala. Mica afacere artizanala fondata in 1905 a devenit o companie de succes international.
Multe lucruri s-au schimbat, dar nu doua lucruri: Compania este detinuta de familie de peste 100 de ani si coace in conformitate cu retetele traditionale.
PEMA -Paine integrala de secara pura - principiile sustenabilitatii noastre holistice
Painea PEMA este natura pura, coapta.
PEMA in tibetana inseamna „floare de lotus” - simbol al puritatii. Numele marcii nu este o coincidenta.
Familia Leupoldt este responsabila de afaceri din 1905 si opereaza in Parcul Natural Fichtelgebirge cu resurse din regiune. A actiona in armonie cu natura se afla in centrul activitatii antreprenoriale.
De la bun inceput a fost practicat managementul durabil si acest subiect a fost considerat ca un element continuu al managementului corporativ. Durabilitatea este ancorata in valorile de baza si este urmarita strategic, ceea ce este stabilit si in scris in declaratia de misiune corporativa PEMA.
Durabilitatea noastra, un model de viata holistic
Cei patru piloni:
Materie prima - secara de calitate din regiune
Mediu - Ambalaje, energie, echilibru CO2, apa
Sanatate - produse cu valoare nutritiva ridicata
Uman - incredere, corectitudine, bucurie, creativitate
Secara, apa, sare. A coace o paine simpla din trei ingrediente suna simplu, dar opusul este adevarat. Perfectiunea unei paini PEMA este creata prin grija si incetinire.
Aveti grija atunci cand alegeti cultura care creste in regiune si a carei cultivare este controlata in mod regulat de la samanta la recoltare, care este spalata cu apa pura de izvor din Fichtelgebirge.
Producerea lenta a aluatului natural (72 ore), coacere la temperaturi foarte scazute si chiar dupa coacere: painea PEMA este lasata sa se maturizeze timp de 48 de ore inainte de a fi taiata si ambalata.
Calea catre simplitate este o cale fara comenzi rapide, fara trucuri. Fiecare pas necesita atentie. PEMA se concentreaza asupra elementelor esentiale.