Vin rosu sec premium Kekfrankos 2012 din agricultura biodinamica (regiunea viticola Villany), apreciat pe Wein-Plus (un internet-portal dedicat vinului) ca „Un deliciu.”:
„Clar, neted, parfum destul de puternic de suc de cirese cu note de zmeura spre fructe de padure negre si chiar tente delicate florale si vegetale. Netezit, uniform, fruct suculent acidulat, taninuri foarte fine, persistenta buna, nuante florale si vegetale delicate, intepator, devine ferm (senzatie puternica de taninuri), foarte armonios, elegant si revigorant, final foarte vegetal bun, clar si suculent. Un deliciu.”
Recoltare si vinificare: strugurii au fost recoltati in 13 si 14 octombrie cu 102°Oe, au fost lasati sa fermenteze bine o luna pe terci, iar apoi vinul a fost pus pentru 14 luni in mici butoaie vechi de stejar,provenite din Ungaria si Franta, pentru maturare si limpezire, a fost scos dupa aceea in sticle (fara a i se adauga alte ingrediente) si lansat pe piata dupa alte 3 luni.
° Oe – grad pe scara Oechsle, scara hidrometrica pentru masurarea densitatii mustului de struguri, ce indica maturitatea (gradul de coacere) si continutul de zahar al strugurilor folositi in vinificatie. 1 °Oe corespunde unei diferente de 1 g dintre masa unui litru de must la 20 °C si 1 kg (masa unui litru de apa). De exemplu, mustul cu o masa specifica de 1,084 grame pe litru are 84 ° Oe.
Indici fizico-chimici | UM | Val. |
Alcool | %V/V | 13,09 |
Zaharuri | g/l | 1,0 |
Aciditate | g/l | 6,2 |
Sulf total | mg | 35 |
Alergeni: contine sulfiti.
Tara de provenienta: Ungaria.