Vin rosu sec premium Merlot din agricultura biodinamica (regiunea viticola Villany).
Recoltare si vinificare: strugurii au fost recoltati la 12 octombrie cu 95 °Oe si au fost lasati sa fermenteze bine 4 saptamani pe terci si sa se matureze apoi 15 luni in butoaie de stejar, folosind butoaie din Ungaria si Franta. Odata maturat si limpezit, vinul a fost pus in sticle (fara a i se adauga alte ingrediente) si lansat pe piata dupa alte 3 luni.
° Oe – grad pe scara Oechsle, scara hidrometrica pentru masurarea densitatii mustului de struguri, ce indica maturitatea (gradul de coacere) si continutul de zahar al strugurilor folositi in vinificatie. 1 °Oe corespunde unei diferente de 1 g dintre masa unui litru de must la 20 °C si 1 kg (masa unui litru de apa). De exemplu, mustul cu o masa specifica de 1,084 grame pe litru are 84 ° Oe.
Indici fizico-chimici | UM | Val. |
Alcool | %V/V | 12,77 |
Zaharuri | g/l | 0,6 |
Aciditate | g/l | 5,8 |
Sulf total | mg | 31 |
Limita superioara pentru continutul de sulf al vinurilor ecologice seci este de 120 mg/l.
Alergeni: contine sulfiti.
Tara de provenienta: Ungaria.