Sirop de agave Biorganik, indulcitor natural obtinut din seva de agave. Agavele sunt plante perene originare din Mexic si inrudite cu crinii si cu amaryllis, desi sunt deseori confundate cu cactusii sau cu speciile de aloe. Multe dintre specii sunt apreciate ca plante ornamentale, traditional sunt folosite in alimentatie si/sau pentru fibre sau chiar pentru obtinerea unor instrumente de suflat similare buciumului (didgeridoos), dar sunt cel mai bine cunoscute pentru siropul extras din seva lor (aguamiel in limba spaniola – apa cu gust de miere). Siropul de agave (nectar de agave) este un indulcitor natural mai dulce decat mierea de 1.4-1.6 ori si mai putin vascos decat aceasta, comercializat in mai multe variante diferentiate prin gradul diferit de prelucrare:
Valori nutritionale /100g UM
Valoare energetica 1297 kJ 310 kcal
Grasimi 0 g
Acizi grasi saturati 0 g
Carbohidrati 78 g
Zaharuri 69 g
Fibre 0 g
Proteine 0 g
Sare 0.05 g
Utilizare: siropul de agave este un inlocuitor de zahar sau miere. Se recomanda folosirea acestui sirop pentru indulcirea a diverse preparate: biscuiti, batoane musli, fulgi de cereale, prajituri, sosuri, iaurt, lapte si deserturi pe baza de soia, inghetata, siropuri, bauturi.
Tara de origine: Mexic.