Sirop de artar clasa C certificat ecologic „SyrupLife” Biorganik, indulcitor natural extras din seva de artar.
Siropul de artar se obtine prin fierberea sevei de artar recoltate de la sfarsitul lunii februarie pana la jumatatea lunii aprilie de la cateva dintre numeroasele specii de artar cunoscute. In functie de culoare, data de recoltare a sevei si gust, siropul de artar este clasificat in trei grade, A, B si C, cel de clasa A avand o culoare maronie relativ luminoasa si o aroma fina, iar cel de clasa C fiind inchis la culoare si cu un gust puternic aromat. Este folosit ca indulcitor pentru cafea sau ceai, ca topping pentru vafe, clatite sau placinte, dar si ca ingredient in sosuri pentru diverse preparate culinare.
Valori nutritionale | UM | /100g |
Energie | KJ | 1129 |
kcal | 266 | |
Proteine | g | <0,2 |
Carbohidrati | g | 66 |
Lipide | g | 0 |
Mod de utilizare: siropul extras din seva de artar este un inlocuitor pentru zahar sau miere folosit la indulcirea a diverse preparate: biscuiti, batoane musli, fulgi de cereale, prajituri, sosuri, iaurt, lapte si deserturi pe baza de soia, inghetata, siropuri, bauturi.