Descriere
Un sirop delicios din nectarul florilor de cocos, intunecat la culoare si moale. Indulcitor natural cu o nota de caramel, este o alternativa naturala pentru zaharul rafinat si se poate folosi pentru indulcirea bauturilor calde, in deserturi si copturi.
Siropul de cocos, cunoscut si ca sirop din flori de cocos sau sirop din palmier de cocos, are un indice glicemic mai mic decat zaharul si decat siropul de agave si o aroma de caramel.
Este obtinut din nectarul bobocilor de floare de palmier de cocos, colectat in recipiente de bambus in urma crestarii spandixului (inflorescenta cu flori mici crescute pe o tulpina carnoasa invelita intr-o spata protectoare, precum la florile de cala, si evaporarea ulterioara a surplusului de apa continut.
Initial seva dulce/nectarul contine 80% apa si este translucida, este adunata apoi in vase mari si incalzita la temperaturi moderate pentru evaporarea apei pe care o contine, transformandu-se intr-un sirop vascos numit ,,Toddy" de localnici.
Ingrediente:
sirop de flori de cocos* - 100%. *ingredient din agricultura ecologica.
Produs vegan obtinut fara procese de rafinare.
Valori Nutritionale/100g
Energie: 1289kJ / 308kcal;
Proteine: 0.5g;
Grasimi: <0.5g, din care acizi grasi saturati: 0g;
Carbohidrati: 76g, din care zaharuri: 68g;
Sare: 0g.