Sirop din malt de orz obtinut prin metode traditionale, cu o aroma profunda, bogata si complexa precum melasa. Este mai lipicios decat siropul din malt de orez, fiind deci excelent ca liant in batoane de muesli si floricele de porumb.
Siropurile de malt Clearspring sunt realizate prin metode traditionale, au un gust bogat moale si o putere de indulcire mai blanda decat zaharul, mierea sau siropul de artar. Ca urmare, este putin probabil sa domine gustul celorlalte alimente, astfel incat pot fi folosite pentru indulcirea bauturilor calde si a alimentelor coapte, precum si a painilor de calitate superioara, a prajiturilor, a clatitelor si a deserturilor.
Prin incoltirea orzului se elibereaza o gama larga de enzime naturale digestive, pentru descompunerea amidonului din boabele de cereale si a proteinelor si a lipidelor care sunt combinate cu acesta. Prin descompunerea amidonului din cereale in glucide naturale, cu gust mai dulce, se obtine un extract cu o aroma delicioasa si continut echilibrat de mltoza si alte zaharuri.
Prin contrast, cele mai multe siropuri de cereale din zilele noastre sunt realizate cu ajutorul enzimelor produse in laborator, care convertesc repede si avantajos amidonul din cereale in zaharuri simple. Gama de enzime implicate este limitata, activitatea lor este precis orientata la amidon si siropul de rezultat are un gust slab si destul de dulce. Randamentele in obtinerea maltului prin metoda traditionala pot fi mai mici decat cele ale proceselor ce folosesc enzime de laborator, insa gama mai larga de procese enzimatice implicate dau un gust plin si pot oferi o mai buna digestibilitate.
Sropul de malt de orz este un indulcitor delicios de care va puteti bucura adaugandu-l in bauturi calde, in sosuri sau in dressing-uri, servindu-l ca topping pe paine, pe clatite sau in deserturi ori incluzandu-l in loc de zahar alb in preparatele gatite sau coapte.
La gatit inlocuiti 1 cana de zahar cu 0.5 cani de sirop si reduceti corespunzator cantitatea de lichid folosita.
Cand utilizati siropul de malt in loc de zahar la copt, sa-l adaugati la ingredientele lichide din reteta, mai degraba decat la ingredientele solide, cum ar fi faina. De asemenea, poate fi necesar sa ajustati cantitatile de ingrediente solide, pentru a evita crearea unui aluat prea umed.
orz incoltit*. *ingredient din agricultura ecologica.
Alergeni: contine gluten (prezent in orz).
Energie: 1313kJ / 314kcal;
Proteine: 4..4g;
Grasimi: <0.5g, din care acizi grasi saturati: <0.1g;
Carbohidrati: 74g, din care zaharuri: 42g;
Sare: 0.13g.