Sirop Clearspring de malt din orez, un produs bio vegan fara adaos de zahar si fara grau. Bogat aromat, poate fi folosit ca atare sau pentru indulcirea bauturilor calde si a alimentelor coapte, a painii, a clatitelor si a deserturilor.
Siropurile de malt Clearspring au un gust bogat, catifelat si o putere de indulcire mai usoara decat a zaharului, a mierii sau a siropului de artar. Prin urmare este putin probabil sa domine gustul altor alimente, putind fi folosite pentru indulcirea bauturilor calde si alimentelor coapte, a painii, clatitelor si deserturilor.
Siropul de malt din orez este preparat prin procedele traditionale de obtinere a maltului din boabele de cereale, avand o bogata aroma si aducand un bun echilibru intre maltoza si zaharurile complexe. Metoda consta in incoltirea orzului, pentru a elibera o gama intreaga de enzime digestive ce desfac atat amidonul (in zaharuri naturale cu gust mai dulce), cat si proteinele si lipidele din cereale.
Prin contrast, cele mai multe siropuri de cereale din zilele noastre sunt realizate folosind enzime produse in laborator, care convertesc rapid si avantajos amidonul de grau in zaharuri simple. Gama de enzime implicate in aceste procese este insa limitata, activitatea lor vizand doar amidonul iar sirop rezultat are un gust usor si destul de dulce.
Desi randamentele procedeelor traditionale de obtinere a maltului pot fi mai mici decat cele din procesele ce utilizeaza enzime de laborator, gama mai larga de activitati enzimatice implicate in acestea dau o aroma mai puternica si pot oferi o mai buna digestibilitate.
Din acest motiv, Clearspring ofera siropuri de cereale facute prin metoda traditionala de obtinere a maltului, mai lenta. E ca si cum alegem o bucata de paine, preparata cu aluat natural, in defavoarea uneia crescuta mai repede, folosind drojdie comerciala.
Ingrediente/100 g: orez* (83 g), orz incoltit* (17 g). *cultivat ecologic.
Alergeni: produsul contine gluten.
Valori nutritionale | UM | /100ml |
Energie | kJ | 1323 |
kcal | 316 | |
Grasimi | g | 0,3 |
acizi grasi saturati | g | sub 0,1 |
Glucide | g | 96 |
zaharuri | g | 96 |
Proteine | g | 15 |
Sare | g | 0,1 |
Recomandari: se poate servi ca atare intins pe paine sau ca inlocuitor pentru miere, se poate combina cu fructe de padure si/sau piersici feliate si servi ca atare sau ca topping peste prajituri, clatite sau serbet etc.