Ulei BIO de morcovi macerat la rece, 100ml
Uz cosmetic
Metoda de obtinere: prin macerarea radacinilor in ulei vegetal rafinat.
Contine: ulei de floarea soarelui (Helianthus Annuus)*, extract din radacina de morcov
(Daucus Carota Sativa)*, extract din frunze de rozmarin (Rosmarinus Officinalis)*.
*din culturi certificate ecologic.
Recomandari, aplicatii:
- pregatirea pielii pentru expunerea la soare.
- ingrijirea pielii dupa plaja.
- ten palid, tern, cu aspect obosit.
- piele lipsita de vitaliatate, ten matur.
- ingrijirea pielii in zona gatului si decolteului.
- aplicatii anti-aging, antirid.
- Proprietatile uleiului de morcovi
- favorizeaza obtinerea si mentinerea unui bronz sanatos
- antioxidant, antirid
- revigorant, revitalizant
- ofera pielii un aspect sanatos, radiant
Ce este macerarea?
Macerarea este un proces fizic in care fructele, florile, frunzele, radacinile sau alte parti ale plantelor sunt expuse o perioada de timp actiunii unui ulei neutru, de cele mai multe ori ulei de floarea soarelui dezodorizat.
Uleiul neutru ”trage” in el uleiurile volatile si alte principii active din planta supusa macerarii.
Produsul final (solutia) se numeste macerat. In farmacie, aceasta solutie se numeste "infuzie rece". Nu trebuie sa existe procese chimice in timpul macerarii.
Procesul de extractie se efectueaza la temperatura camerei, de aici termenul "extract rece" sau "macerat rece".
Avantajele macerarii la rece se regasesc cu siguranta in procesul delicat prin care se extrag ingredientele active ale plantei. Daca procesul de extractie este efectuat la temperatura ridicata (prin caldura adaugata), procesul este denumit digestie.
Origine: Germania
Pastrare: loc uscat si racoros.
Termen de valabilitate: vezi pe ambalaj