Untul de karite, cunoscut si sub numele de unt de shea, este obtinut din semintele de Vitellaria paradoxa, impropriu numite nuci karite. Poate fi usor galbui la culoare si are miros placut, usor dulceag.
Datorita caracteristicilor sale este folosit în numeroase produse cosmetice, în industria alimentara sau în produse de patiserie, ciocolata si cofetarie.
Origine NON EU (Mexic)
Structura acizilor grasi:
− Acid lauric (12:0): ≤ 2 %
− Acid miristic (14:0): ≤ 1 %
− Acid palmitic (16:0): 3 - 8 %
− Acid stearic (18:0): 35 – 45 %
− Acid oleic (18:1): 40 - 50 %
− Acid linoleic (18:2): 4 - 10 %
− Acid eicosapentanoic (20:1): ≤ 1,5 %
− Acid arahidonic (20:0): ≤ 2 %
A se pastra la loc racoros si uscat, la temperaturi între 10-22 °C bine ventilat, de preferinta ferit de lumina si caldura.
Produsul nu este, nu contine si nu este obtinut cu organisme modificate genetic, conform normativelor în vigoare.