Budinca din gris de mei fara zahar adaugat, bio, 168g, Nat-ali
Budinca din gris de mei este din punct de vedere istoric o specialitate din Vendée. Meiul folosit in acest preparat provine din varietatea de boabe galbene a speciei comune de mei. Meiul este o sursa excelenta de vitamine si minerale. Bogat in grasimi si proteine, meiul are o mare valoare nutritiva. Este o cereala usor de digerat si nu foarte alergena.
Ingrediente: Gris de mei* (90%), extract de vanilie*, gelifiant: agar-agar*.
*din agricultura ecologica
Mod de preparare:
Ingrediente de adaugat: 500ml de lapte sau bautura vegetala
Timp de preparare: 2 minute
Gatire: aproximativ 15 minute
Puneti praful intr-o cratita. Adaugati 500 ml de lapte sau bautura vegetala si amestecati la rece pulberea. Amesteca bine. Se pune pe foc si se amesteca pana la fierbere. Gatiti 15 minute, amestecand usor. Adaugati zaharul la sfarsitul gatitului (pe baza a 2 linguri la 500ml). Cand semintele sunt moi, se toarna in forme si se lasa sa se raceasca.
Pentru un desert si mai delicios, puteti adauga stafide, arome Nat-ali sau orice alta aroma complementara.
168g (4 plicuri de 42g) = 4 portii de 125ml
Valori nutritionale per 100g (de preparat):
Energie: 300 kj / 71 kcal
Grasimi: 1.6g din care saturate 1.0g
Carbohidrati: 9.9g din care zaharuri 4.5g
Proteine: 4.2g
Saruri: 0.09g
Conditii de pastrare: A se pastra la temperatura camerei, in loc uscat.
Produs certificat ecologic.
Gramaj: 168g
Produs in Franta