Pasta vegetala tartinabila de seminte de floarea-soarelui cu ingrediente naturale `Vegaboond` Biopont. Este realizata dupa o reteta cu specific unguresc ce contine ardei rosu (pritamin paprika), pasta de rosii si condimente specifice. O puteti servi pe paine sau in sandvisuri calde, o puteti folosi ca sos langa legume coapte sau la aromatizarea unor diverse sosuri.
Semintele de floarea-soarelui sunt o sursa foarte buna de fibre alimentare, proteine, acizi grasi omega 6, vitamine (E, B1, B6, B9 (acid folic)) si minerale (de mangan, cupru, magneziu, seleniu, fosfor), fitosteroli. Floarea-soarelui (Helianthus annuus) are o istorie deosebita ca planta de cultura. in urma cu aproximativ 5000 de ani era o sursa de hrana bogata in grasimi pentru nativii din zona de astazi a Mexicului, dar, adusa in Spania la inceputul secolului al XVI-lea, a fost cultivata in Europa initial ca planta ornamentala. Ajuns in Olanda, Petru cel Mare a apreciat-o in mod deosebit si a luat cu el seminte de floarea-soarelui in Rusia, unde a inceput sa fie cultivata incepand din jurul anului 1700 ca sursa de ulei neinterzis de postul Bisericii Ortodoxe. Abea in al treilea deceniu al secolului XIX, uleiul de floarea-soarelui era fabricat pe scara larga in Rusia.
Semintele crude de floarea-soarelui sunt o sursa foarte bogata de fibre alimentare, proteine, acizi grasi omega 6, vitamine (E, B1, B6, B9 (acid folic)) si minerale (de mangan, cupru, magneziu, seleniu, fosfor), fitosteroli. Sunt energizante si antioxidante, sustin reglarea digestiei si indepartarea depozitelor de grasime din organism, combat oboseala, stresul si insomnia si sunt de un real folos in tratarea depresiei sau anxietatii. Se recomanda consumarea semintelor crude de floarea soarelui, prin prajire acestea pierzandu-si o mare parte din proprietatile terapeutice, ca atare sau adaugate in salate, supe sau sosuri.
Ingrediente:
seminte de floarea soarelui, apa, ardei rosii, concentrat de rosii, ulei de floarea-soarelui, suc de mere concentrat, suc de lamaie, sare de mare, pudra de usturoi, otet de mere.
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1189 kJ / 287.0 kcal
Proteine: 5.9 g
Grasimi: 22.1 g din care acizi grasi saturati: 2.6 g
Carbohidrati: 14.2 g din care zaharuri: 5.3 g
Sare: 0.70 g.