Lapte de cocos ecologic 400ml, springmarkt
Lapte de cocos din cultura ecologica.
A se consuma ca atare sau adaugat in preparate alimentare, cereale, musli, iaurt, etc.
Ingrediente: 54% apa, 46% nuca de cocos din cultura ecologica.
Tara de origine: Sri Lanka
Totul despre laptele de cocos
Bautura numita lapte de cocos este un lichid care rezulta dupa ce este razuita pulpa fructului de cocotier. Nu trebuie sa il confunzi cu apa de cocos. Gustul bogat al laptelui este datorat faptului ca fructul acesta exotic are grasimi vegetale cu o densitate mare. Laptele de cocos se poate folosi pentru a prepara smoothie-uri, supe, paste cu sos alb, curry si tocanita.
Laptele de cocos contine acid lauric, lipide antimicrobiene si acid capric cu proprietati antibacteriene foarte bune. De asemenea are si proprietati antifungice, antivirale si antibacteriene. Organismul va transforma acidul lauric in monolaurina care duce lupta contra virusurilor si bacteriilor cauzatoare de herpes, gripa si chiar infectia cu HIV.
Laptele de cocos este un produs bio considerat foarte bun pentru persoanele care au anemie. Deficitul de fier este principala cauza a anemiei la nivel mondial. Iti recomandam sa alegi lapte de cocos in locul laptelui normal si vei beneficia de mult mai mult fier. Fiecare portie de o ceasca de lapte de cocos iti furnizeaza o cantitate impresionanta de fier, mai exact 3.9 miligrame de fier ceea ce inseamna de fapt aproape jumatate din doza ta zilnica recomandata pentru barbati si pentru femei 22 la suta.
Fierul sustine in mod direct metabolismul si contribuie la producerea de energie. De asemenea poate sustine direct metabolismul si ajuta la transportul oxigenului esential spre tesuturi. Fara oxigenul acesta celulele sunt capabile sa creeze reactii chimice necesare si sa sustina foarte bine functionarea zilnica a corpului.
Laptele de cocos iti ofera si un alt avantaj nutritional fata de laptele normal pentru ca furnizeaza o cantitate mai mare de cupru. Cuprul inclus in dieta completeaza functia fierului pentru ca ajuta la producerea de energie. Curpul mentine sistemul imunitar puternic si contribuie la producerea colagenului din tesuturile conjunctive elastice si fiecare portie de lapte de cocos va creste aportul de curpu cu aproximativ 638 micrograme insemnand de fapt 71 la suta din doza zilnica recomandata pe cand o portie egala de lapte de origine animala ofera 24 de micrograme.