Alaturi de uleiul si apa de cocos, laptele de cocos este unul dintre cele mai sanatoase alimente, fiind considerat de foarte multi oameni un “lichid miraculos”. Are un bogat continut de nutrienti si contribuie la intarirea sistemului imunitar, prevenind chiar si anumite boli.
Laptele de cocos provine de la nucile de cocos mai coapte, deoarece acestea dau cel mai mult lapte. Spre deosebire de ele, nucile de cocos tinere sunt mai bogate in apa de cocos.
Produs Fair Trade
Observatie: In unele tari culesul nucilor de cocos se face cu ajutorul maimutelor. Nu este cazul acestui produs de la Maya Gold!
Laptele de cocos este foarte bogat in acizi grasi saturati, pe cand apa de cocos este mai bogata in zaharuri si anumiti electroliti.
Printre acizii grasi continuti, laptele este bogat in acid lauric, care este foarte usor absorbit in corp, dupa care transformat in energie. Laptele de cocos este benefic pentru sanatate datorita acizilor grasi saturati pe care ii contine, deoarece acestia au rolul de a scadea nivelul colesterolului si de a imbunatati presiunea arteriala, prevenind astfel atacurile cardiace si accidentele vasculare.
Ingrediente:Lapte de cocos ecologic/Bio 50%, Apa 50%.
Valori nutritionale/100g:
Energie 726kj,
Grasimi 17g,
Fibre 1g,
Proteine 1.1g,
Carbohidrati 2.6g,
Zahar 1.7,
Sare 15mg.
Deasemenea, laptele de cocos este potrivit pentru persoanele cu intoleranta la lactoza sau alte alergii la nuci, soia, alune, precum si pentru vegani, care au o dieta bazata pe alimente de origine vegetala.
Se recomanda sa fie consumat, totusi, in proportii mici, deoarece laptele de cocos are un continut mediu spre mare de calorii.
Laptele de cocos este foarte popular in bucatariile traditionale din Thailanda, Malaesia, Sri Lanka, India, Africa si Caraibe, putand fi folosit atat in preparatele dulci, cat si cele sarate.
In preparatele sarate se combina perfect cu creveti si peste, dar poate fi folosit cu brio la prepararea piureului de cartofi, a supelor sau sosurilor. In cazul preparatelor dulci, poate inlocui laptele de vaca in toate retele obisnuite, iar combinatia laptelui de cocos cu scortisoara este minunata.
Tara de origine: Sri Lanka
A se pastra la loc uscat si racoros.
A se pastra la frigider dupa deschidere.