Descriere
Supa ecologica de dovleac, delicioasa si nutritiva. Dovleacul si legumele continute sunt conservate prin liofilizare, astfel incat isi pastreaza aroma originala si maximum de vitamine, ramanand astfel extrem de valoroase atat gustativ cat si nutritional.
Liofilizarea este un proces de conservare a produselor prin congelare rapida (in stare proaspata) urmata de deshidratare intr-un utilaj special (liostat) ce videaza spatiul in care se afla produsele si apoi il incalzeste atent si controlat, astfel incat gheata se sublimeaza fara sa se topeasca.
Ingrediente:
dovleac** - 45%, cartofi**, seminte de dovleac* - 10.4%, morcov**, sare gema, ceapa**, pudra de ovaz*, cardamom*, amidon de cartofi*, ghimbir*, praz**, telina**, busuioc**, praz**, pudra de ciuperci boletus* (hribi), usturoi**, ulei de rapita*, ardei iute*. *ingredient din agricultura ecologica; **ingredient din agricultura ecologica conservat prin liofilizare.
Alergeni: contine ovaz si telina.
Boletus edulis, cunoscuta si ca hrib, hrib cenusiu, manatarca sau porcino / porcini, este o ciuperca putin lipicioasa la atingere, cu `palaria` in forma convexa cand este tanara, care se aplatizeaza odata cu varsta. Culoarea acesteia este in general maro-roscat, ea albindu-se spre marginii si continuand sa se inchida la culoare pe masura ce se maturizeaza. Piciorul sau este destul de mare in comparatie cu palaria si are forma de maciuca (umflata spre partea inferioara. Aceste ciuperci sunt foarte potrivite pentru uscare, aroma lor intensificandu-se astfel. Ulterior se inmoaie in apa fierbinte, dar nu clocotita, timp de aproximativ douazeci de minute. Apa folosita la inmuiere are aroma de ciupercilor si poate fi folosita ulterior la gatit. Hribii uscati au mai multe proteine decat majoritatea legumelor consumate in mod obisnuit, exceptand boabele de soia, dar o parte din aceste proteine nu sunt digerabile, desi digestibilitatea este imbunatatita odata cu gatitul. Sunt considerate ciuperci de calitate superioara ca aroma si textura. Carnea lor este alba, tare, cu gust usor de alune, miros placut si textura fina si cremoasa. Hribii se consuma proaspeti, usor prajiti in unt, cu paste, in rizoto, in supe si in multe alte prearate
O metoda de pregatire a supei
Scoateti capacul si folia de protectie.
Turnati apa clocotita pana la linia din interiorul paharului, amestecati bine, acoperiti cu un capac si asteaptati 5 minute.
Amestecati bine si gata, poate fi servita.
Pofta buna!
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1595kJ / 379kcal;
Proteine: 12g;
Grasimi: 8.49g, din care acizi grasi saturati: 0.5g;
Carbohidrati: 60g, din care zaharuri: 17g;
Fibre: 7.1g;
Sare: 5.1g.
Produs in Polonia.