Algele marine marca Algamar sunt toate alge salbatice, recoltate de pe coastele nepoluate ale regiunii Galicia din Spania. Exista si alge marine de cultura, insa nu pot fi comparate calitativ si nutritional cu cele salbatice. Un alt mare avantaj al algelor salbatice Algamar este ca sunt departe de sursele de radiatii. Japonia este printre cei mai mari furnizori de alge marine din lume (in special sushi si nori), insa multi iubitori de alge marine au inceput sa caute alte surse de alge in afara de Japonia, din cauza radiatiilor rezultate in urma exploziei nucleare de la Fukushima.
Nori este o alga relativ mica, dar cu multe straturi. Aceasta varianta este maruntita in fulgi. este bogata in proteine, vitamina A si B12. Ideala a se consuma raw.
Mod de preparare:
-crude (raw): lasati la inmuiat 20 de minute, si adaugati in salate.
-prajite: fara a le inmuia, prajiti 2 minute si presarati pe salate, supe, orez, cus-cus, legume.
-fierte: fierbeti 15 minute cu orez, cartofi, legume.
-la cuptor: adaugati in lasagna sau legume la cuptor.
Igrediente: *alge nori (porphyra) (*din agricultura ecologica)
Valori nutritionale/100g:
Energie: 233 Kcal/965 kj
Grasimi: 2.7g din care saturate 1.4g
Carbohidrati: 4.8g din care zaharuri < 0.5g
Proteine: 27.3g
Fibre: 40g
Saruri: 1.85g
O punga ajunge pentru aproximativ 10 portii.
Produs certificat organic.
Gramaj: 50g
Tara de origine: Spania