Considerat de nutritionisti superaliment, amarantul este bogat în proteine, fibre, antioxidanti, minerale si fier, putând înlocui cu succes orezul în alimentatie.
Este atât de versatil încât poate fi adaugat în preparate alaturi de orice alte cereale: orezul îl face mai pufos, împreuna cu grâul rezulta un amestec foarte hranitor, alaturi de orz sau alac obtineti un preparat rustic în timp ce adaugat la mei se obtine un amestec cremos ce poate fi folosit ca sos, simplu sau alaturi de legume.
Origine NON EU (Peru, India)
Valori nutritionale medii (%) per 100 g:
Proteine: 15,5 %
Grasimi, din care: 7,1 %
acizi grasi saturati: 2,1%
Carbohidrati: 71,0 %
din care zahar: 0,5%
Fibre: 9,5 %
Sodiu: 21 mg
Valoare energetica: 353 Kcal/ 1477 KJ
Valorile nutritionale sunt supuse variatiilor specifice produselor naturale.
A se pastra la loc racoros (sub 18 °C) si uscat (umiditate relativa maxima 65%), bine ventilat, de preferinta ferit de lumina.
Produsul nu este, nu contine si nu este obtinut cu organisme modificate genetic, conform normativelor în vigoare.