Amarantul este denumit si „planta viitorului” din mai multe motive: recoltarea este usoara, creste rapid, produce multe fructe si seminte si este toleranta in medii aride. Cu un gust asemanator cu nuca, o aroma usor picanta si textura gelatinoasa, este unul dintre cele mai nutritive alimente cunoscute, avand o valoare proteica mai mare decat orezul, faina integrala de grau, ovaz sau secara. Chinezii il foloseau pentru a vindeca infectiile si migrenele.
Ingrediente: seminte de amarant expandate*.
*din agricultura ecologica.
Valori nutritionale | UM | /100g |
Energie | KJ | 1565 |
kcal | 374 | |
Proteine | g | 14.5 |
Carbohidrati | g | 65 |
Lipide | g | 7.1 |
Contine minerale (fier, calciu, potasiu, magneziu, sodiu, fosfor, zinc), vitamine (B1, B2, B3, B6, C).
Recomandari: se poate servi la micul dejun, adaugat in musli, lapte sau iaurt. Poate fi introdus in prajituri si alte produse de panificatie, supe, salate sau folosit ca umplutura sau ca agent de maruntire.