Proteina vegetala texturata din soia ecologica.
Ingrediente: boabe de soia*.
*din culturi certificate ecologic.
Contine alergeni: proteina din soia, ulei de soia. Poate contine urme de grâu [gluten].
Acest produs nu contine si nu este obtinut cu organisme modificate genetic.
Retete:
Taitei Tagliolini cu ciuperci porcini (hribi), rosii si bucati de proteine din soia texturate (pentru 4 persoane).
Utilizati 60 g de bucati de soia hidratate conform instructiunilor. Curatati ciupercile si le taiati în cuburi (aproximativ aceeasi dimensiune ca si bucatile de soia).
Se spala si se taie rosiile cherry în 4 sectiuni (100g).
Se spala si se toaca patrunjelul (20g). Adaugati 20g de ulei într-o tigaie fierbinte neacoperita, apoi gatiti bucatile de soia si ciupercile cubulete timp de mai multe minute, asezonând cu 10g de sare si un vârf de piper pâna când acestea sunt crocante. Adaugati rosiile si un vârf de ardei iute. Aduceti 1,5 litri de apa la fierbere, adaugati sare si gatiti taiteii Tagliolini (260g). Scurgeti fidea, lasati o cana de apa de gatit pentru a adauga la sos. Se amesteca si se adauga uleiul (20 g).
Soia în stil mexican (pentru 4 persoane).
Spalati 3 capete de ceapa medie în 4 linguri de ulei de masline extra virgin. Când ceapa începe sa prinda culoarea maro, adaugati 3 ardei taiati în fâsii de aproximativ 1/2 cm: 1 galben, 1 rosu si 1 verde. Adaugati 300g de bucati de soia (hidratate conform instructiunilor), 40 ml de sos Worcestershire si Tabasco, sare si piper dupa gust. Gatiti întro tigaie acoperita la foc mic timp de 40 de minute.
Goulash de soia (pentru 6 persoane).
Se taie marunt 1 ceapa si se amesteca cu 4 linguri de ulei de floarea-soarelui. Adaugati 3 catei de usturoi maruntit si 50 g de sunca. Se presara cu 50 ml de vin alb sec si 3 linguri de paprika dulce. Dupa evaporare, se adauga treptat 250 ml de bulion de legume si 1 kg de varza acra cruda. Gatiti timp de 30 de minute. În cele din urma, adaugati 600g de bucati de soia (hidratate conform instructiunilor) si gatiti timp de 10 minute. Se condimenteaza si se adauga 100 ml de smântâna, se amesteca si se serveste.
Valori nutritionale medii |
per 100g |
Energie |
1641 kJ/ 348 kcal |
Grasimi |
7,3 g |
din care acizi grasi saturati |
1,0 g |
Carbohidrati |
15,4 g |
din care zaharuri |
10,0 g |
Fibre |
20,7 g |
Proteine |
44,8 g |
Sare |
8,3 mg |
Tara de origine: Franta
Pastrare: într-un loc uscat si racoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj/eticheta.