Faina de migdale eco obtinuta din migdale crude, decojite.
Este ideala pentru preparearea deserturilor, ca si inlocuitor al fainii albe traditionale, mai putin in cele care includ drojdie. Este o alternativa fara gluten, care se combina foarte bine cu ingredientele clasice – oua, unt si lapte. Pe parcursul digestiei, faina de migdale poate fi fermentata de bacteriile din intestinul gros si transformata in acizi grasi cu lant scurt, mai ales butirat, combustibilul preferat al celulelor din colon.
Faina de migdale poate fi adaugata peste fulgi si fructe pentru un mic dejun delicios, poate inlocui cu succes faina de grau in prepararea dulciurilor de casa si poate fi adaugata in shake-uri proteice. Este folosita mai ales la prepararea martipanului, avand un gust usor de recunoscut si un miros foarte placut.
Migdalele sunt de un real ajutor in cazul stresului si a oboselii, protejeaza inima, creierul si stimuleaza imunitatea. Sunt bogate in vitamine (E, complexul de vitamina B), acizi grasi Omega 6, proteine, fibre, calciu si minerale (fier, fosfor, zinc, magneziu si potasiu). In plus, coaja semintelor de migdale are in compozitie polifenoli, respectiv flavonoli, flavonol-5, acizi hidroxibenzoici si flavanone similare celor din anumite fructe si legume.
Conform unui studiu publicat in Jurnalul Asociatiei Americane de Dietetica, consumul semintelor de migdal creste nivelul de vitamina E din plasma si din celulele rosii, micsorand in acelasi timp nivelul colesterolului. Conform altor studii efectuate, introducerea in dieta a migdalelor poate reduce riscul aparitiei cancerului de colon, poate ajuta la prevenirea bolilor de inima si sustine scaderea in greutate.
Continut: faina de migdale provenite din culturi ecologice.
Produs/Cultivat in Spania
Tara de provenienta: Marea Britanie.
Reteta – Briose cu faina de migdale