Boabele de soia contin majoritatea proteinelor, aparând în compozitia multor produse hranitoare. Cea mai importanta proprietate a sa este cea legata de prevenirea cancerului. Continutul sau antioxidant protejeaza organismul de actiunea daunatoare a radicalilor liberi, care poate conduce la boli cardiovasculare si circulatorii, dar si la cancer. Studiile din Japonia au aratat ca o portie de supa miso pe zi determina scaderea cu o treime a posibilitatii aparitiei cancerului la stomac. Boabele de soia mai ofera o protectie si împotriva cancerelor cauzate de hormoni – cancerul la sân, cancerul la ovare si cel cervical – datorita substantelor chimice cu fitoestrogen, denumite isaflavonoizi. Cea mai recenta substanta descoperita este genisteina despre care se stie calimiteaza cresterea celulelor cancerigene.
Ingrediente: faina de soia*
*din culturi certificate ecologic
Valori nutritionale/ 100 g
Valoare energetica: 1677kJ/403kcal
Grasime: 21g din care
- acizi grasi saturati: 3g
- acizi grasi mono-nesaturati: 5g
- acizi grasi poli-nesaturati: 13g
Carbohidrati: 3g
-din care zaharuri: 3g
Fibre: 19g
Proteine: 41g
Sare: 0,1g
Aceste valori depind de fluctuatiile naturale ale calitatii materiei prime.
Imaginea de pe eticheta are titlu informativ.
Pastrare: într-un loc uscat si racoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj/eticheta.