FAINA INTEGRALA BIO DE OVAZ, 500GR
Ovazul este o cereala cunoscuta si folosita inca din antichitate, fiind apreciata in zilele noastre in special pentru valoarea sa energetica. Contine multe proteine putine glucide si are un continut foarte redus de grasimi.
Faina este obtinuta prin macinarea si cernerea ovazului pentru eliminarea substantelor straine si a impuritatilor. Ovazul folosit ca materie prima este atent selectionat si controlat dupa criterii bine definite: umiditate, greutate specifica, continut de impuritati, temperatura si miros, etc.
Faina de ovaz poate fi folosita in produse de panificatie alaturi de faina de grau, pentru biscuiti sau alte produse de patiserie. Din fulgii de ovaz se obtine terci, un preparat specific bucatariei anglo-saxone.
Origine: UE
Valori nutritionale medii (%) per 100 g:
Valoare energetica: 402 Kcal/ 1695 KJ
Proteine: 13,8 %
Carbohidrati: 67,9 %
-din care zahar: 0,60 %
Grasimi, din care: 7,20 %
-acizi grasi saturati: 1,40 %
Fibre: 5,00 %
Sodiu: <0,10 %
Valorile nutritionale sunt supuse variatiilor specifice produselor naturale.
A se pastra la loc racoros si uscat, bine ventilat, de preferinta ferit de lumina si caldura.
Produsul nu este, nu contine si nu este obtinut cu organisme modificate genetic, conform normativelor in vigoare.