Grau Ancestral Eco Paradisul Verde 500gr
Grau Ancestral Eco Paradisul Verde 500gr
Grau Ancestral Eco Paradisul Verde 500gr

Grau Ancestral Eco Paradisul Verde 500gr


In curs de aprovizionare
Introduce-ti adresa de e-mail

0 puncte Bucura-te oricand de punctele tale ! Ele vor fi adaugate in contul tau de client dupa achizitia acestui produs.
Vezi mai mult
8.79 Lei *pret cu TVA (in pret nu este inclus transportul)
Cod Produs: 12337
Code de bare: 6090000243174
Tip produs: Cereale
Specialitate: Cereale
Gramaj[g]: 500 g

Descriere

Grau ancestral (L. Triticum dicoccum), specie de grau cultivata de 8000 de ani, stramos al graului durrum.

Triticum dicoccum (Triticum turgidum ssp. dicoccum) este o specie tetraploida de grau cunoscuta si sub numele de grau emmer sau grau farro. Este varianta cultivata a graului tenchi, specia tetraploida salbatica de grau din care prin mutatii a rezultat ulterior si graul durrum (Triticum turgidum ssp. Turgidum conv. Durum). Conform dovezilor etnografice provenite din zonele in care se cultiva, din graul ancestral se obtine o paine apreciata ca buna d.p.d.v al standardelor de gust si textura traditionale, apreciere sustinuta si de larga sa utilizare la prepararea painii in Egiptul antic. Datorita continutului ridicat de fibre, mai mare decat cel al graului comun, graul ancestral se foloseste des astazi pentru obtinerea de paste fainoase. 

Forma salbatica a graului ancestral, graul tenchi (Triticum turgidum ssp. dicoccoides) se apreciaza ca a rezultat in urma incrucisarii spontane a speciilor diploide de grau cu specia spontana Aegilops speltoides. Este una dintre primele plante luate in cultura, incepand cu anul 7000 i.e.n., astazi fiind cultivat sporadic in tari din Asia Mica, in India si Etiopia. Bobul sau ramane „imbracat” dupa treierat, fiind sticlos si bogat in proteine. Principala diferenta dintre aceasta specie si  varianta sa cultivata (graul ancestral / emmer / farro / Triticum dicoccum) fiind faptul ca boabele coapte de grau salbatic se „sparg” imprastiind semintele pe sol, in timp ce la graul cultivat spicul ramane intact si semintele sunt mai usor de recoltat.

Cereala principala a vremurilor vechi (Egipt, Mesopotamia), graul ancestral a fost inlocuit treptat incepand din epoca bronzului de speciile hexaploide precum graul comun si graul spelta, datorita pretentiilor sale fata de caldura. In zilele noastre se cultiva mai rar (Asia Mica, India, Etiopia).

Produs/Cultivat in Ungaria.
Tara de provenienta: Ungaria.


Recenzii Produs
0 0 Recenzii
Spune-ti parerea acordand o nota produsului



Alti clientii au cumparat si...

Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙