Hrisca isi are originile in zonele inalte din Asia,de unde a fost adusa in Europa. Se intalneste foarte des in bucataria traditionala a rusilor, ucrainenilor, francezilor, polonezilor dar si in zona Bucovinei.
In ultimul deceniu, odata cu revolutia naturista, cu trezirea constiintei necesitatii unei alimentatii sanatoase hrisca a revenit in prim-plan. Hrisca poate fi considerata un aliment-medicament chiar foarte bun.
Desi nu este o cereala intruneste calitatile fainei de grau integrala. Este de fapt superiora graului: contine mult mai putine glucide, nu contine gluten, contine cantitati mari de lysina(aminoacid esential), fier, seleniu si mai mult calciu, cantitati impresionante de antioxidanti si se prezinta ca o alternativa la grau pentru cei care au intoleranta la cereale. Datorita lipsei de gluten poate fi consumata de cei cu intoleranta la acest compus sau de cei cu boala celiaca.
S-a constatat in urma unor studii ca hrisca are un rol important in mentinerea nivelului scazut de de glucoza, ceea ce ar reprezenta nu numai o alternativa dar si un supliment " medical " pentru diabetici.
Ingrediente: hrişcă*
* din culturi certificate ecologic.
ECOLOGIC / BIO / ORGANIC, VEGETARIAN, VEGAN, LACTO-VEGETARIAN, NOP, ECOSOCIAL.
Produsul nu este obţinut cu organisme modificate genetic.
Valori nutriţionale/ 100 g:
Valoare energetică: ±335 kCal/ ±1402 kJ
Proteine (g): ±13.3 ,
Grăsimi (g): ±3.4 din care
saturate: 0.74,
mononesaturate: 1.04,
polinesaturate: 1.04,
Carbohidraţi (g): ±61.5
din care zaharuri: 2,
Fibre (g): ±10.0
Umiditate (g): < 15.0
Condiţii de depozitare: loc uscat şi răcoros
Origine: China
ECOLOGIC / BIO / ORGANIC, VEGETARIAN, VEGAN, LACTO-VEGETARIAN, NOP, ECOSOCIAL.