Conține: lapte* praf, fabricat din lapte raw ecologic, proaspăt.
*din culturi certificate ecologic.
Alergeni: proteine din lapte, lactoză.
Laptele este un aliment valoros, motiv pentru care, din cele mai vechi timpuri s-a cautat o metodă de conservare a sa sub diverse forme și în condiții convenabile.
Obtinerea laptelui praf din lapte se face printr-un proces fizic, simplu, format din doua etape:
Etapa I - laptele este pasteurizat timp de 15 secunde la 72°C și concentrat prin evaporare. Apa prezentă în mod natural în lapte este parțial eliminată. Ceea ce rezultă după evapoararea conținutului de apă, este lapte concentrat.
Etapa a II-a - laptele concentrat este pulverizat în particule fine într-un jet de aer fierbinte eliminându-se astfel complet apa și rezultând laptele praf.
Origine: Germania
Păstrare: într-un loc uscat și răcoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscripționată pe ambalaj/etichetă.