Linte de munte BIO, 400 g
Lintea este o sursa importanta de antioxidanti, compusii care apara celulele organismului de actiunea nociva a radicalilor liberi, raspunzatori de aparitia afectiunilor cardiovasculare, a anumitor tipuri de cancer si a altor boli asociate îmbatrânirii.La fel ca toate leguminoasele, lintea este bogata atât în fibre solubile, cât mai ales în fibre insolubile. Fibrele solubile pot contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare, prin actiunea de normalizare a nivelului de colesterol din sânge. Tot fibrele solubile pot ajuta la un control mai bun al diabetului de tip 2, prin încetinirea asimilarii glucozei din alimente. La rândul lor, fibrele insolubile sunt eficiente în combaterea constipatiei, prin usurarea tranzitului intestinal.
Lintea este o sursa excelenta de minerale, dintre care se disting fosforul, fierul, zincul si magneziul. Fosforul joaca un rol vital în mentinerea sanatatii oaselor si a dintilor. În plus, fosforul contribuie la dezvoltarea si regenerarea tesuturilor si la stabilizarea pH-ului sangvin. La rândul sau, fierul este esential pentru transportul oxigenului în organism si pentru formarea globulelor rosii în sânge. Zincul intra în reactiile imunitare si accelereaza cicatrizarea ranilor. Magneziul intra în actiunile enzimatice si întareste sistemul imunitar.
Acest produs NU contine organisme modificate genetic
Produs BIO
Ambalat în PET alimentar cu capac si sigiliu de siguranta alimentara.