LINTE GALBENA BIO, 400G
Lintea este o sursa importanta de antioxidanti, compusii care apara celulele organismului de actiunea nociva a radicalilor liberi, raspunzatori de aparitia afectiunilor cardiovasculare, a anumitor tipuri de cancer si a altor boli asociate imbatranirii.
La fel ca toate leguminoasele, lintea este bogata atat in fibre solubile, cat mai ales in fibre insolubile.
Fibrele solubile pot contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare, prin actiunea de normalizare a nivelului de colesterol din sange.
Tot fibrele solubile pot ajuta la un control mai bun al diabetului de tip 2, prin incetinirea asimilarii glucozei din alimente.
Lintea este un aliment bogat in antioxidanti, minerale si acid folic! Este una din leguminoasele cele mai usor de digerat in amestec cu orez si legume alcatuieste un meniu vegetarian bogat in proteine si sarac in grasimi si are un continut exceptional de fibre alimentare.
Ingrediente: linte galbena*
*=provenite din culturi certificate ecologic.
Valorile nutritionale depind de fluctuatiile naturale ale calitatii materiei prime.
Lintea este o sursa excelenta de minerale, dintre care se disting fosforul, fierul, zincul si magneziul.
Fosforul joaca un rol vital in mentinerea sanatatii oaselor si a dintilor.
In plus, fosforul contribuie la dezvoltarea si regenerarea tesuturilor si la stabilizarea pH-ului sangvin.
La randul sau, fierul este esential pentru transportul oxigenului in organism si pentru formarea globulelor rosii in sange.
Zincul intra in reactiile imunitare si accelereaza cicatrizarea ranilor.
Magneziul intra in actiunile enzimatice si intareste sistemul imunitar.
Acest produs NU contine organisme modificate genetic!
A se consuma de preferinta inainte de: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj/eticheta.
Continut: 400 g
Conditii de pastrare: intr-un loc uscat si racoros.
Origine: Turcia
VALORI NUTRITIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetica 1320 kJ / 314 kcal
Grasimi, din care: 2.2 g
- acizi grasi saturati 0.3 g
Carbohidrati, din care: 36.9 g
- zaharuri 3.0 g
Fibre 23.2 g
Proteine 25.3 g
Sare 0.05 g