100% agricultura ecologica
Se adauga doar drojdie si este gata de introdus în cuptor. Pentru o pâine cu aciditatea tipica din maia si aroma usoara de nuca din alac. Chiar si Hildegard con Bingen a stiut sa aprecieze alacul. Pentru o pâine cu o savoare fina, aromata si gustoasa. Rezulta aprox. 1,5 kg pâine.
Pâine din aluat acrisor de alac:
Ingrediente: 1 plic de extract din maia naturala de alac Biovegan, 700 g faina de grâu, 300 g faina de secara, 2 plicuri de drojdie BIO Biovegan (18 g), 2 lingurite de sare, 750 ml apa calduta.
Preparare: Se amesteca bine toate ingredientele uscate. Se adauga apoi apa si se framânta foarte bine. Compozitia se lasa 2 ore acoperita într-un loc cald la dospit. Apoi se framânta înca o data bine si se pune într-o forma de copt unsa în prealabil. Se pune în cuptorul rece, însotita de un castron cu apa. Se coace la temperatura de 180 – 200 ° C timp de aprox. 80 minute. Se rastoarna din forma pe un gratar si se lasa la racit.