Descriere
Malai din porumb de calitate premium cu aroma bogata si nutritiv, crescut intr-un climat ideal de fermieri specializati in acest domeniu.
Aliment de baza al incasilor, mayasilor si aztecilor, porumbul contine minerale (magneziu, mangan, fosfor, cupru, fier, zinc), vitamine (B1, B5, B6) si fibre, este antiinflamator si calmant gastric pentru tubul digestiv, coleretic, galactogog, antihemoragic, inmoaie pielea, combate constipatia, este energizant, nutritiv, tonic si vitaminizant.
Valori nutritionale UM /100g
Energie KJ 1434
kcal 342
Proteine g 8.3
Carbohidrati g 66.3
Lipide g 2.8
Recomandari: este pregatit traditional ca mamaliga, dar si sub forma de deserturi si mancaruri savuroase (musaca).
Poate contine urme de gluten, nuci, susan si soia.
Preparare (ca o garnitura pentru 4 persoane): se fierb 400 ml de apa, se adauga 1 lingurita de cristale de sare si 200 g malai, amestecand continuu, se acopera vasul si se lasa sa se umfle malaiul, la foc mic, circa 15 minute, iar apoi se adauga in functie de gust un pic de ulei de masline, unt si parmezan.
Produs/Cultivat in Italia