Descriere
Mazare galbena ecologica, o sursa excelenta de proteine vegetale, folosita in principal in supe sau in mancare de mazare, dar va recomandam sa o incercati si in tocanite sau ca umplutura pentru galuste, tartine sau pateuri.
Stiati ca?
Mazarea este samanta mica sferica din fructul sub forma de pastaie al plantei Pisum sativum, o leguminoasa din familia Papilionaceae ale carei pastai si fructele ce le contin pot avea culoarea verde, mai rar galbena si ocazional violet.
Mazarea este foarte gustoasa si bogata in vitaminele A, B1, B6, C si K, boabele sale au un continut mare de fibre si unul redus de grasimi, sunt o sursa foarte bogata in proteine si nu au deloc colesterol.
Preparare:
Mazarea trebuie inmuiata cateva ore inainte si apoi clatita, dupa care se fierbe in apa proaspata nesarata timp de aproximativ 45 de minute. Nu sarati boabele pana la sfarsitul fierberii!
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1576kJ / 372kcal
Proteine: 25g
Grasimi: 1.2g din care acizi grasi saturati: 0.2g
Carbohidrati: 63g din care zaharuri: 8g
Sare: 0.04g.
Produs in Polonia din ingrediente provenite din Ungaria.