În mei regăsim foarte multe minerale și vitamine benefice pentru corpul uman.
Meiul câștigă tot mai multă popularitate printre adepții traiului sănătos, fiind un aliment delicios și hrănitor, care poate
fi savurat atât pentru proprietățile sale nutritive, cât și pentru faptul că este o cereală fără gluten, ușor digerabil.
În secolul XVIII - XIX meiul constituia cereala de bază în alimentația românilor.
Informații nutriționale per 100g
Valoare energetică 1513 kJ / 357 kcal
Grăsimi din care 4,0 g
acizi grași saturați 1,0 g
Carbohidrați din care 68,0 g
zaharuri 2,1 g
Fibre 4,0 g
Proteine 11,0 g
Sare 7,5 mg
Minerale ca. 2,0 g
Cum gătim meiul
1) După spălare, adaugaţi o parte mei la două părţi şi jumătate de apă fiartă sau supă. Atunci când începe să fiarbă reduceți căldura, acoperiţi şi fierbeţi la temperatură joasă timp de aproximativ 25 de minute.
2) Vă recomandăm și meiul fiert în apă, amestecat după răcire cu lapte de migdale, miere, polen și pudra proteică de in și cânepă.
3) Meiul măcinat poate fi adăugat la rețete de pâine și brioșe.
4) Presăraţi mei fiert și răcit peste legumele preferate sau peste salate, cuburi de pui ori tofu copt. Data viitoare când căutaţi o alternativă la orez cu legume sau piure de cartofi, serviţi mei în schimb.
Poate conține urme de cereale care conțin gluten (grâu, orz, ovăz, secară), orez, porumb, soia și semințe de rapiță.
Țara de origine: Austria
Termen de valabilitate: vezi data inscripționată pe ambalaj.
Condiții de păstrare: loc uscat și răcoros.