FALATITE - MIX DIN FAINA DE NAUT CU CONDIMENTE - PENTRU CLATITE, 250G
Consta intr-un mix original din faina de naut macinata extrafin in unitatea Pronat (la temperatura controlata sub 42o C), combinata cu ingredientele specifice de falafel, dupa o reteta proprie Pronat, pentru un maxim de savoare, arome si gust.
Mixul contine tot ce este nevoie pentru a prepara rapid si sanatos clatite pe baza de faina de naut. Pentru preparare se adauga doar apa si nimic altceva.
Ingredientele sunt: 100% certificate bio, 100% natural fara gluten, indicate celor care evita glutenul in alimentatie.
Produs original 100% marca Pronat. Vegan, ideal pentru post si pentru o dieta sanatoasa, usor de gatit, gustos si hranitor. Falatitele pot fi consumate in multiple feluri si combinatii cu alte alimente, legume, carne sau lactate.
Ingrediente: faina de naut* fina 90%, mix de condimente* 8% (chimen*, patrunjel*, coriandru*, usturoi*, ceapa*, piper alb*), sare de mare 2%.
*=din culturi certificate ecologic.
Ambalat intr-o unitate care proceseaza: cereale cu gluten, fructe cu coaja, soia, arahide, produse lactate, telina, mustar, lupin.
Mod de preparare: la continutul unei pungi de Falatite, se adauga 500 ml apa si se omogenizeaza. Se lasa cca. 20-30 minute la hidratare. Pentru coacere, se procedeaza identic ca la clatitele clasice: se incinde tigaia (diametru 20 cm) cu putin ulei si se toarna un polonic (cca. 70 ml) pentru a obtine o falatita. In final rezulta cca. 9 clatite cu diametrul de cca 17 cm. Desigur, daca se foloseste o tigaie mai mare sau mai mica, numarul de clatite poate sa difere corespunzator.
Sugestii de servire:
1) Simplu, cu kefir sau iaurt
2) Umplute cu crema de branza si smantana
3) Cu pasta de avocado si frunze de patrunjel
4) Cu pasta de ton si felii de rosii
5) Cu tocanite de carne sau legume
6) Alte zeci de variante, dupa gustul si imaginatia proprie
Origine: UE / non-UE.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj.
Conditii de pastrare: a se pastra la loc uscat si racoros.
VALORI NUTRITIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetica 1350 kJ / 333 kcal
Grasimi, din care: 6.4 g
- acizi grasi saturati 0.72 g
Carbohidrati, din care: 45.1 g
- zaharuri 3.2 g
Fibre 17.3 g
Proteine 21.9 g
Sare 2 g