Nautul (Cicer arietinum / mazarea berbecilor) este o planta leguminoasa anuala originara Asia Mica. Bogat in proteine, saruri minerale (de fosfor, potasiu, magneziu, calciu si fier) si complexul de vitamine B, are un procent ridicat de hidrati de carbon si grasimi, astfel incat constituie o hrana cu o valoare nutritiva foarte mare. Se poate adauga in supe sau mancaruri de legume, prepara ca humus (pasta din naut si seminte de susan) si chiftele pentru falafel etc.
Ingrediente: naut*. *ingredient certificat ecologic.
Preparare: inmuiat in prealabil cel putin 12 ore si apoi clatit, se fierbe in apa curata 60 minute.
Energie: 1445 kJ / 343 kcal
Proteine: 22 g
Grasimi: 4.6 g din care acizi grasi saturati: 0.6 g
Carbohidrati: 45 g din care zaharuri: 11 g
Fibre: 17 g
Sare: 0.06 g
Tara de provenienta: Polonia.
Tara de provenienta a ingredientelor: Turcia.