Este un orez integral cu o coaja exterioara rosie si are un gust de nuca si o textura usor elastica la mestecat . Cea mai buna calitate de orez rosu provine din regiunea franceza Camargue ; alte tipuri de orez rosu sunt produse in America de Nord . Orezul rosu are nuanta de rosu la suprafata , dar este alb în interior .
Actiune terapeutica : Pe langa faptul ca este super-delicios, orezul rosu poseda niste calitati-minune ; contribuie la scaderea nivelului colesterolului datorita ingredientului activ - monacolin K, este un excelent antioxidant .Dupa o perioada de excese alimentare, cand valoarea colesterolului este mare, ne putem ajuta ficatul cu suplimente alimentare pe baza de drojdie de orez rosu..
Mod de preparare : Se poate gati alaturi de preparate din legume si fructe , de exemplu ciuperci , ardei, prune uscate, etc.dar se poate folosi si ca garnitura la diverse preparate din carne de porc sau peste .
Valori nutrititonale/100 g :
Energie : 1581 kj / 333.3 kcal ;
proteine : 6.5 g ;
lipide : 0.5 g ;
carbohidrati : 80 g ;
fibre : 4.4 g .
Continut : Este o sursa bogata in vitaminele B1, B2, fier si calciu