Floricelele de porumb au un continut ridicat de fibre si polifenoli, destul de putine calorii, nu contin zahar si, daca nu este adaugata ulterior, nici sare, astfel incat daca sunt preparate intr-un mod sanatos sunt o gustare incadrata in dietele ce limiteaza consumul de calorii, grasimi sau sare. Trebuie doar alese cu grija ingredientele adaugate pentru a le spori aroma, eventual chiar evitate.
Conform USDA, 100 g de floricele de porumb preparate intr-un aparat cu aer cald, fara alte adaosuri, au 382 kcal, contin 78 g de carbohidrati (din care 15 g fibre alimentare), 12 g proteine, 17% din DZR pentru vitamina B1, 25% din DZR pentru vitamina B1 si respectiv 21% din DZR pentru fier.
Produs intr-o intreprindere care proceseaza si soia, gluten, telina si seminte oleaginoase.
Valori nutritionale | UM | /100g |
Energie | KJ | 1466 |
kcal | 347 | |
Proteine | g | 9,2 |
Carbohidrati | g | 64,2 |
zaharuri | g | 1,4 |
Lipide | g | 3,8 |
acizi grasi saturati | g | 0,7 |
Fibre | g | 9,7 |
Sare | g | 0,006 |
Recomandari: folositi un aparat pentru preparat popcorn sau o oala acoperita pe care sa o rotiti continuu deasupra flacarii de la aragaz pana cand tot porumbul se expandeaza. Puteti adauga condimente si/sau ulei virgin (cu punct de fum ridicat).