PREMIX BIO PENTRU PAINE CRUSTATA, FARA GLUTEN, 500 G BIOVEGAN
Vegan
Fara gluten
Rezulta o paine de ca. 820 g
INGREDIENTE: faina integrala de ovaz* (fara gluten), faina integrala de orez*, amidon de porumb*, faina de porumb*, amidon de tapioca*, faina integrala de hrisca*, pulbere din aluat de ovaz* (fara gluten), proteine din in*, amidon de cartofi*, sare, tarate de psyllium*, sirop de orez*, acidifiant: tartrat de potasiu, agent de dospire: bicarbonat de sodiu, condimente* (coriandru*, fenicul*, anason*, chimen*).
*=din culturi certificate ecologic. Agricultura UE/ non-UE.
Pentru a prepara painea mai aveti nevoie de: 450 ml de apa, 3 linguri (30 ml) de otet***, mixer manual cu carlig pentru aluat, racleta pentru aluat.
***=Adaugarea de otet serveste doar la conservarea painii, aceasta ramane proaspata mai mult timp! Mirosul si gustul otetului se vor disipa pe masura ce painea se coace.
MOD DE PREPARARE:
1. Preincalziti cuptorul la 250degC cu ventilatie sau caldura sus/jos si puneti un vas rezistent umplut cu apa in cuptor. Puneti amestecul de paine cu apa si otet intr-un castron si amestecati totul pentru scurt timp cu un mixer manual cu carligul pentru aluat pana se formeaza un aluat neted (max. 1 pana la 2 minute). Nu framantati aluatul prea mult timp!
2. Acum framantati usor aluatul in bol cu o spatula si lasati-l in bol 15 minute pana cand cuptorul este bine preincalzit.
3. Acum, fara a framanta, rasturnam cu grija aluatul din vas (folositi spatula daca este necesar) pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt. Nu mai framantati aluatul, altfel nu va deveni aerisit! Crusta aspra are ca rezultat un aspect rustic dupa coacere.
SFAT: Crestati painea la 2-3 cm adancime (de exemplu, in forma de cruce).
4. Pudrati painea crustata cu faina din abundenta si coaceti-o in cuptorul preincalzit la 250 degC timp de 10 minute si apoi timp de 45 de minute la 220degC cu circulatia aerului sau la 250degC caldura sus/jos timp de 55 de minute.
5. Savurati painea cu crusta dupa ce s-a racit pe un gratar.
CONDITII DE PASTRARE: loc uscat si racoros.
A se consuma de preferinta inainte de: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj.
PRODUCATOR: Biovegan GmbH. Germania.
VALORI NUTRITIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetica 1317 kJ / 316 kCal
Grasimi, din care: 19 g
- acizi grasi saturati 2,2 g
Carbohidrati, din care: 21 g
- zaharuri 0,8 g
Fibre 8,9 g
Proteine 11 g
Sare 0,87 g