PREMIX BIO PENTRU PAINE DE OVAZ, FARA GLUTEN, 550 G BIOVEGAN
Vegan
Fara gluten
Premix pentru o paine cu seminte cu 64% ovaz. Rezulta o paine de ca. 850 g
INGREDIENTE: 51% fulgi de ovaz (fara gluten), amidon de porumb*, 13,2% faina integrala de ovaz* (fara gluten), faina de porumb*, proteine din in*, sare, pulbere din aluat de ovaz* (fara gluten), tarate de psyllium*, sirop de orez*, acidifiant: praf de copt, agent de dospire: bicarbonat de sodiu.
*=din culturi certificate ecologic. Agricultura UE/non-UE.
Pentru a prepara painea mai aveti nevoie de: 500 ml de apa, 2 liguri (20 ml) de otet***, tava pentru paine (20 cm sau 25 cm), mixer manual cu carlig pentru aluat.
Optional: fulgi de ovaz pentru presarare.
MOD DE PREPARARE:
1. Preincalziti cuptorul la 200degC cu circulatia aerului sau 220degC pentru caldura sus/jos si puneti in cuptor un vas rezistent umplut cu apa. Acum ungeti bine tava de copt.
2. Puneti amestecul de paine cu apa si otet intr-un bol de mixare si framantati totul pentru scurt timp cu un mixer manual cu carlig pentru aluat pana se formeaza un aluat neted (max. 1 pana la 2 minute). Nu framantati aluatul prea mult timp!
3. Acum puneti aluatul in tava unsa si neteziti-l - de exemplu cu o spatula umezita.
4. Lasati aluatul sa se odihneasca 15 minute pana cand cuptorul este preincalzit.
5. Daca doriti, presarati aluatul cu fulgi de ovaz, puneti tava la cuptor si coaceti painea cu ovaz pe raftul din mijloc timp de 60 de minute.
6. Dupa copt, scoatem painea din tava si o lasam sa se raceasca pe un gratar.
Sfat: Puteti fi creativi cand decorati painea cu ovaz. Semintele si samburii pentru un pic de crunch in plus sunt, de asemenea, foarte potrivite.
***=Adaugarea de otet serveste doar la conservarea painii, aceasta ramane proaspata mai mult timp! Mirosul si gustul otetului se vor disipa pe masura ce painea se coace.
CONDITII DE PASTRARE: loc uscat si racoros.
A se consuma de preferinta inainte de: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj.
PRODUCATOR: Biovegan GmbH. Germania.
VALORI NUTRITIONALE MEDII: per 100 g
Valoare energetica 935 kJ / 221 kCal
Grasimi, din care: 3,1 g
- acizi grasi saturati 0,6 g
Carbohidrati, din care: 40 g
- zaharuri 0,7 g
Fibre 4,8 g
Proteine 6,3 g
Sare 1,4 g