Reteta elaborata si fabricata in Franta. Preparat de regim, fara gluten.
INGREDIENTE:Zahar alb din trestie de zahar*, faina si gris de mei* (38%), pudra de migdale complet degresate*, agar agar. *provenite din agricultura biologica.
MOD DE UTILIZARE RECOMANDAT:Reteta de baza: Asigurati-va ca aveti urmatoarele ingrediente bio: 600 ml de lapte sau alta bautura vegetala, 3 oua. Incalziti intr-o cratita 600 ml de lapte. Cand lichidul incepe sa se umfle varsati in ploaie preparatul si apoi amestecati. Preparatul se ingroasa in circa 1-2 minute. Luati cratita de pe foc si adaugati 3 oua intregi (albus si galbenus), bine amestecate si apoi varsati totul intr-o forma rotunda, de 24 cm in diametru si bagati la cuptor la 180 °C timp de 30 - 40 minute. NB: daca preferati un preparat mai aerat puteti sa incorporati si albusuri batute in spuma, fructe proaspete sau uscate ( struguri, prune…) muiate in rom. Cantitatile din reteta sunt pentru circa 8 portii.
VALORI DE ANALIZA NUTRITIONALA MEDIE la 100 gr. preparat, respectiv la 100 gr. prajitura preparata dupa reteta recomandata:
Valoare energetica: 394 kcal / 1669 kJ- respectiv: 215 kcal / 911 kJ,
Proteine : 5.8 g- respectiv: 7.1 g,
Glucide : 86.5 g- respectiv: 38.7 g,
Lipide : 2.7 g- respectiv: 3.6 g.