Descriere
Cacao pudra, obtinuta din semintele arborelui Theobrama cacao, originar din zonele tropicale ale Americii Centrale si de Sud. Despre valoarea nutritionala a pudrei de cacao se cunoaste inca din sec. al XV-lea cand Hernando Cortez il informa pe Carol Quintul (regele Spaniei) ca "O ceasca de cacao este suficienta pentru a mentine fortele unui soldat pentru o zi intreaga de mers!". De-a lungul timpului, in urma studiilor realizate, s-a ajuns la o concluzie comuna: bautura preparata din cacao pudra asigura un tonus bun, o stare de spirit optimista si o sanatate "de fier".
Pudra de cacao contine multe vitamine si minerale: B1, B2, B3, B6 si B9, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc si fier.
Beneficii pentru sanatate:
reduce tensiunea arteriala si previne bolile de inima
combate problemele specifice varstei a treia: risc cardiovascular crescut, diabet, hipertensune
arteriala si colesterol marit
mentine buna dispozitie si o stare de spirit buna
improspateaza pielea imbatranita si deteriorata, fiind foarte bogata in antioxidanti
elibereaza o cantitate importanta de imunoglobulina A, care produce anticorpi ce protejeaza
impotriva bacteriilor si virusurilor
Valori nutritionale pentru 100g de cacao pudra:
Energie: 1706 KJ/ 405 kcal
Proteine: 27.6g
Carbohidrati: 45.6g din care zaharuri: 0.8g
Grasimi: 11.6g din care acizi grasi saturati: 6.7g
Fibre: 4.2g
Sodiu/Sare: <0.1g.
Produs/Cultivat in Peru.
Tara de origine: Marea Britanie.