Boabe de sorg, cunoscute si sub numele de mei african. Au o aroma delicata, cu nota usoara de nuca si odata gatit, poate fi adaugat in preparate de legume, supe si diferite salate. Sorgul macinat poate fi folosit la copt si pentru a ingrosa supe si sosuri.
Sorgul este o cereala cultivata in special in zonele cu putine precipitatii, acolo unde putine alte plante ar rezista, motiv pentru care i se mai spune si ,,planta-camila". Cea mai cunoscuta specie de sorg, Sorghum bicolor, este principala cereala pentru paine in Africa, Europa de Sud, America Centrala si Asia de Sud, dar este folosita, asemenea altor varietati de sorg, pentru obtinerea unui indulcitor natural (melasa de sorg), pentru fabricarea maturilor (Sorghum vulgare) si ca furaj pentru vite (Sorgum sudaneze/iarba de Sudan).
Ingrediente:
boabe decorticate de sorg* - 100%. *ingredient din agricultura ecologica.
Preparare
Boabele se clatesc in apa rece, se lasa la inmuiat cateva ore, dupa care se gatesc aproximativ 30-40 de minute.
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1453kJ / 344kcal
Proteine: 9.3g
Grasimi: 3.2g din care acizi grasi saturati: 0.7g;
Carbohidrati: 66g din care zaharuri: 0g;
Fibre: 7.5g;
Sare: 0g;
Produs in Polonia, cu ingrediente din Italia.