Sorgul are o aroma delicata cu usoare note de alune. Il puteti adauga in preparate din legume, sosuri si salate iar macinat il puteti folosi pentru coacere sau la ingrosarea supelor si a sosurilor.
Ingrediente: sorg decorticat*. *ingredient certificat ecologic.
Preparare: dupa clatire in apa rece se imoaie cateva ore si apoi se fierbe 30-40 minute.
Stiati ca: sorgul este o cereala cultivata in special in zonele cu putine precipitatii, acolo unde multe alte plante nu ar rezista, motiv pentru care i se mai spune si „planta-camila”. Cea mai cunoscuta specie de sorg, Sorghum bicolor, este principala cereala pentru paine in Africa, Europa de Sud, America Centrala si Asia de Sud, dar este folosita, asemenea altor varietati de sorg, pentru obtinerea unui indulcitor natural (melasa de sorg), pentru fabricarea maturilor (Sorghum vulgare) si ca furaj pentru vite (Sorgum sudaneze/iarba de Sudan). Din punct de vedere nutritional, sorgul are circa 70% amidon (din care 70-80% amilopectina si 20-30% amiloza), este o sursa bogata in antioxidanti, vitamine din complexul B, beta-caroten, fosfor si fier si nu contine gluten. Cercetari recente sugereaza ca o serie de fitochimicale din sorgum reduc riscul aparitiei cancerului de colon si a celui de piele, sustin sanatatea aparatului cardiovascular si scaderea nivelului de colesterol.
Valori nutritionale/100g – Sorg Decorticat Boabe:
Energie: 1588 kJ / 375 kcal
Proteine: 10 g
Grasimi: 3.0 g din care acizi grasi saturati: 0 g
Carbohidrati: 75 g din care zaharuri: 0 g
Sare: 0 g