Starter kit kefir de apa bio, Fairment
Prepara-ti singur acasa kefir de apa cu ajutorul kitului de start de la Fairment!
O bautura obtinuta din culturi vii de kefir de apa, fermentata, naturala si sanatoasa.
Cutia contine:
-1 pachet cu granule de culturi de kefir de apa
-1 borcan pentru fermentare avand capacitatea de 946 ml
-1 capac de tip airlock
-1 capac de metal
-1 strecurator
-1 plic cu 60g zahar certificat bio
-1 plic cu smochine uscate
-1 manual in limba engleza despre Kombucha
-intructiuni de utilizare in engleza si in romana.
Ingrediente culturi de kefir: culturi de kefir de apa*, melasa*, zahar*, apa, suc de lamaie*, sare.
*din agricultura ecologica
Ingrediente plic de zahar: zahar din trestie*
*din agricultura ecologica
Ingrediente plic cu smochine: smochine*
*din agricultura ecologica
Mod de preparare:
Pentru a prepara kefirul de apa, avem nevoie de:
-1 lingura de granule de kefir de apa (inclusa in kit)
-30g de smochine uscate (incluse in kit)
-750 ml apa
-60g zahar (inclus in kit)
-o jumatate de lamaie bio
Pasul 1:
Puneti apa in borcanul pentru fermentare si adaugati zaharul. Amestecati pana zaharul este complet dizolvat.
Pasul 2:
Adaugati cele 30g de smochine uscate. Alternativ, se pot folosi si stafide, caise uscate sau curmale. Adaugati sucul de la o jumatate de lamaie, plus jumatatea de lamaie stoarsa cu tot cu coaja in borcan (doar daca folositi lamai bio, cititi cu atentie cand cumparati lamai daca puteti folosi sau nu coaja).
Pasul 3:
Adaugati granulele cu kefirul de apa. Acoperiti borcanul cu o panza si fixati panza cu un elastic pentru a nu patrunde mustele si insectele in borcan, sau folositi capacul de tip airlock inclus in kit in locul panzei.
Pasul 4:
Acum lasati tot amestecul sa fermenteze intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui, timp de 1-3 zile. Cu lasati mai mult la fermentat, cu atat bautura devine mai acidifiata si mai putin dulce. Cu ajutorul unui pai curat, puteti gusta regulat bautura pentru a vedea daca este pe gustul dvs. in acel stadiu. Dvs. veti decide cand bautura este gata, in functie de preferintele privind aciditatea si gustul.
Pasul 5:
Strecurati granulele de kefir si fructele uscate folosing un strecurator (inclus in kit). Puteti consuma imediat bautura, sau o puteti pune la pastrat in sticle. Pentru a deveni carbogazificata, puteti fermenta suplimentar bautura de kefir de apa in sticle inchise ermetic la temperatura camerei timp de inca 2-4 zile, timp in care se pot adauga in sticle diverse plante, fructe, ierburi pentru a crea diverse arome. Atentie mare, in timpul procesului de fermentare in sticlele inchise ermetic se pot crea presiuni mari, de aceea este indicat sa verificati zilnic sa nu se acumuleze prea mult gaz si sa explodeze sticlele. Pastrati in frigider dupa ce ati incheiat procesul de fermentare.
Pentru a crea un nou lot de kefir de apa, reluam procesul descris mai sus, folosind granulele strecurate din lotul anterior.
Fabricat in Germania