Taratele de ovaz sunt un ingredient valoros pe care il puteti adauga in lapte, iaurt sau apa, alaturi de diverse fructe in cerealele de dimineata.
Ingrediente: tarate de ovaz*. *ingredient certificat ecologic.
Alergeni: poate contine alune, nuci, susan, soia.
Stiati ca - consumate zilnic timp de saptamani de zile, taratele de ovaz scad nivelul de colesterolului „rau” (LDL) si se pare ca reduc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Au un continut ridicat de fibre alimentare printre care se numara si beta-glucanii care s-au dovedit eficiente in scaderea nivelului de colesterol „rau” (LDL). Ca urmare a rapoartelor de cercetare ce sustineau efectele benefice ale ovazului alimentar in directia scaderii nivelului de colesterol, Administratia Statelor Unite pentru Alimentatie si Medicamente (US-FDA) a permis companiilor alimentare sa inscrie mentiuni de sanatate pe etichetele produselor alimentare ce contin fibre alimentare de ovaz integral , notand ca un consum zilnic de 3.0 g de fibre alimentare din aceste alimente pot reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Pentru a putea face aceste mentiuni, respectivele produse ce contin ovaz integral trebuie sa furnizeze cel putin 0.75 g de fibre solubile (alimentare) pe portie.
Energie: 1517 kJ / 361 kcal
Proteine: 18 g
Grasimi: 7.7 g din care acizi grasi saturati: 0.7 g
Carbohidrati: 46 g din care zaharuri: 1.3 g
Fibre: 18 g
Sare: 0 g
Tara de provenienta: Polonia.
Tara de provenienta a ingredientelor: Polonia.